Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Информация от РИОСВ за извършени проверки

07 октомври 2016, Петък | 23:19 | общество

През септември експертите на РИОСВ извършиха 114 проверки в 101 обекта

Експертите на РИОСВ– Пазарджик извършиха през септември 114 проверки на 101 промишлени и търговски обекти. За констатирани несъответствия са издадени 65 предписания, а за нарушения на секторните закони са съставени 3 акта. За неизпълнено предписание от физическо лице –  зам.- директор на „Завод за хартия –  Белово”АД, е съставен акт по Закона за опазване на околната среда. По Закона за водите е съставен акт на „ПМБ Индъстрис”ООД, Пазарджик за неподдържане в експлоатационна изправност на пречиствателните съоръжения за отпадъчни води, в резултат на което те са постъпили в градския колектор без пречистване. Акт е съставен и по Закона за управление на отпадъците на „Фани Комерс 2012” ЕООД, Пазарджик, за липса на отчетна книга с хронологична информация за количеството, естеството и произхода на отпадъците, приемани на площадката. Издадено е наказателно постановление за налагане на глоба от 500 лв. по Закона за водите на физическо лице, за допуснато изтичане на отпадъчна торова течност в р. Умишка.

Против замърсяването на почвите с нитрати са проверките за правилно съхранение и употреба на торовите маси от дейността на животновъдни ферми. През последния месец бяха инспектирани кравеферми в с. Менекьово, община Белово, с. Бошуля, община Пазарджик и във Велинград. Нарушения не са констатирани.

Приоритетни за контрол през септември бяха и предприятия за производство на мебели, автосервизи, сервизи за хладилна и климатична техника и защитените територии в териториалния обхват на РИОСВ-Пазарджик. Извършен е последващ контрол на дадени предписания на общините Белово и Лесичово за почистване на замърсени с отпадъци терени и на предписания, свързани със състоянието на пречиствателни съоръжения за отпадъчни води. Предписанията на РИОСВ са изпълнени. 
При проверките през месеца са отстранени пропуски, свързани с воденето на отчетност по отпадъците, със съхранението на отпадъци, с поддържането на компютърни информационни системи за налични и изходящи количества компоненти и материали, образувани от разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства. В следствие на извършения текущ и последващ контрол, дадените предписания и предприетите действия от страна на операторите, са подобрени техническите характеристики на пречиствателни съоръжения на промишлени обекти. 
 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени