Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Информация от РИОСВ Пазарджик

28 януари 2015, Сряда | 08:29 | общество

Бедстващ поен лебед беше спасен след подаден сигнал в РИОСВ-Пазарджик

Екземпляр от защитен вид птица - Поен лебед /Cygnus cygnus/ със счупен крак беше спасен от експерти на РИОСВ-Пазарджик след подаден сигнал на граждани. Лебедът е забелязан в нива между селата Ляхово и Паталеница, община Пазарджик. Вероятната причина за нараняването му е отстрел. Птицата е откарана за оказване на медицинска помощ в Спасителния център за диви животни в гр. Стара Загора. 

Пойният лебед e един от трите вида лебеди в България, който се среща относително по-рядко. Видът и местообитанията му са защитени от Закона за биологичното разнообразие.

През изминалата 2014 г. експертите на РИОСВ-Пазарджик са оказали помощ на 10 птици, нуждаещи се от лечение и рехабилитация. Общо 5 сигнала са постъпили за бедстващи щъркели от вида бял щъркел. За лечение в Спасителния център на Сдружение Зелени Балкани в Стара Загора са изпратени 2 бели щъркела, по един екземпляр керкенез и забулена сова, 4 обикновени мишелова и 2 горски ушати сови.

РИОСВ-Пазарджик информира, че при намиране на птица или животно в безпомощно състояние, гражданите могат да подадат сигнал в екоинспекцията на телефон 0885/301066, за предприемане на действия във възможно най-кратък срок .

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Да бъдеш „Junior”
03 февруари 2020 | 16:24
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени