Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Информация от РИОСВ за направени проверки през март

06 април 2016, Сряда | 19:23 | общество

През март експертите на РИОСВ-Пазарджик извършиха 80 проверки

През март експертите на РИОСВ - Пазарджик извършиха 80 проверки в 61 обекта. За отстраняване на установени несъответствия са дадени 57 предписания. За нарушения на  Закона за управление на отпадъците на „Футзал България“ЕООД, гр. София - оранжерии за селскостопанска продукция в с. Мало Конаре – са съставени два акта. Единият е за неизпълнение на предписание - в котлите на оранжериите да се горят само разрешени горива. Вторият е за нерегламентирано съхраняване на отпадъци от каучук и пластмаса на територията на обекта, без да притежава нужното разрешително за дейности с отпадъци. За нарушение на Закона за водите - заустване на отпадъчни води без разрешително е съставен акт на свинефермата на „Свиком”АД  в с. Априлци.

РИОСВ-Пазарджик издаде и осем наказателни постановления. Санкционирани са нарушения на Закона за управление на отпадъците и Закона за водите. За заустване на промишлени отпадъчни води със съдържание, превищаващо индивидуалните емисионни ограничения, са наложени три имуществени санкции от 1000 лв. Глобени са Полиграфическия комбинат в с. Лесичово, предприятие за консервиране и съхранение на плодове и зеленчуци в гр. Пазарджик и инсталацията за производство на ветеринарно-медицински продукти и хранителни добавки в гр. Пещера. На собственика на ваканционно селище „Ива“, яз. Доспат е наложена имуществена санкция от 2000 лв. по Закона за водите за това, че зауства в язовира отпадъчни води без разрешително. Глоба от 2000 лв. е наложена на кмета на Община Сърница за неизпълнено предписание - почистване на терени, замърсени с отпадъци. Кметовете на селата Побит камък и Медени поляни са глобени с по 1400 лв. Санкциите са за допуснати нерегламентирани замърсявания на брега и коритото на р. Доспатска и покрай общинските пътища, както и че не са създали необходимата организация за предотвратяване образуването на незаконни сметища. За извършване на дейности с излезли от употреба моторни превозни средства без разрешително е наложена имуществена санкция от 7000 лв. на собственика на „Латоре Авто“ЕООД -  Пазарджик.

В инспекцията бяха получени и три сигнала за защитени видове - мишелов, бял щъркел и горска ушата сова в безпомощно състояние. Птиците са изпратени за лечение и възстановяване в спасителния център за диви животни в гр. Стара Загора.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени