Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Информация от РИОСВ за извършени проверки през месец октомври

09 ноември 2016, Сряда | 20:41 | общество

Експертите от РИОСВ-Пазарджик извършиха 123 проверки през октомври

Експертите от Регионалната инспекция по околната среда и водите извършиха през октомври 123 проверки на 103 обекта. В рамките на контролa са дадени 41 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия. За нарушения на екологичното законодателство са съставени три акта. На собственика на площадка за третиране на неопасни отпадъци в с. Алеко Константиново е съставен акт по Закона за управление на отпадъците, за водене на невярна отчетност. На  птицецеферма в Пазарджик е съставен акт по Закона за водите, за заустване на отпадъчни води със съдържание, превишаващо индивидуалните емисионни ограничения. Акт е съставен и на директора на Ловно стопанство ”Борово” за нарушение на Закона за биологичното разнообразие.

През октомври  директорът на РИОСВ-Пазарджик е издал три наказателни постановления, с които са наложени санкции за 4500 лв.  Собственикът на пастървово стопанство във Велинград е санкциониран с 2000 лв., за заустване на отпадъчни води без разрешително. Санкция от 500 лв. е  наложена на собственика на мандра в с. Карабунар за неподдържане в техническа изправност на пречиствателното съоръжение на обекта. На кмета на община Лесичово е наложена глоба от 2000 лв. за неизпълнено предписание за почистване на замърсени с отпадъци терени.

На „зеления“ телефон и по електронна поща са постъпили  девет сигнала. Два от тях са за нерегламентирана търговия с животински видове. Един за ранен екземпляр от защитен вид патица /червен ангъч/, изпратена за лечение в спасителен център. След сигнал за обява за продажба на зелена морска котка, публикувана в сайта olx.bg, РИОСВ поиска съдействие от Областна дирекция на МВР. РУ Полиция  е установила самоличността на притежателя на публикувания телефонен номер. В дадено писмено обяснение лицето е заявило, че няма връзка с тази обява.

В РИОСВ постъпи сигнал и за продажба в olx.bgна диви свине, за които в инспекцията няма регистрация по реда на Закона за защита на животните (ЗЗЖ). Установена е самоличността на нарушителя. Предстоят действия, предвидени в ЗЗЖ и Закона за административните нарушения и наказания.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени