Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Информация от РИОСВ за речни корита

20 септември 2016, Вторник | 09:23 | общество

Проверки на РИОСВ не установиха наличие на нерегламентирани сметища в близост до речни корита

Проверките на РИОСВ– Пазарджик, извършени в периода 1 юли – 14 септември не установиха нерегламентирани сметища в речни корита и прилежащите им територии. В изпълнение на заповед на министър Ивелина Василева за системен контрол с цел намаляване на риска от разливи на реките, за периода, експертите извършиха 20 проверки в  53 населени места на област Пазарджик. Инспектирани са поречията на реките Марица, Тополница, Пишманка и Крива река в община Пазарджик, р. Луда Яна на територията на община Панагюрище, както и поречията на реките Стрелченска Луда Яна, Дюлевско дере, Умишка, Пиздица, Тепавишко дере, Яворица, Стара река, Чепинска, Яденица, Еленка, Луковица, Луда, Равногорска, Доспат и Мътница.

В резултат на осъществения контрол и дадените предписания от отпадъци са почистени 41 участъка, разположени край реки. В общините Батак, Брацигово, Пещера, Септември, Стрелча и Сърница не са констатирани замърсявания. Създаена е система за контрол на реките и при наличие на замърсявания се предприемат мерки за своевременно почистване. При останалите общини пропуските са по-големи, но замърсяванията са в малки количества и предписанията за почистването им са изпълнени в определения от РИОСВ срок. Изключение прави община Лесичово, поискала удължаване на срока за изпълнение на даденото предписание.

В сравнение с миналата година, през 2016-та са извършени повече проверки, но са констатирани по-малко нарушения и по-малко неизпълнени предписания. Забелязва се значително по-добра работа от страна на общините в опазването и почистването на реките на тяхна територия. Констатирани са трайни резултати за недопускане на нови замърсявания на почистени от отпадъци терени. Предприетите от общините мерки дават добри и трайни резултати.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени