Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Информация от РИОСВ

26 април 2017, Сряда | 19:14 | общество

РИОСВ-Пазарджик проверява сигнал за разсипани отпадъци от катастрофирал ТИР на магистрала „Тракия“

Експерти на РИОСВ-Пазарджик, Басейнова дирекция-Пловдив и Регионалната лаборатория на Изпълнителната агенция по околна среда в Пазарджик извършват проверка след сигнал от тел. 112 за разсипани опасни отпадъци на автомагистрала „Тракия”. Инцидентът е станал край с. Калугерово, където е катастрофирал ТИР.  

При произшествието превозваният цинков прах се е разсипал по пътното платно и в сухата част на коритото на река Тополница. На превозвача е разпоредено незабавно да събере и извози отпадъка на обезопасена площадка или до крайната точка – КЦМ-Пловдив.

Инспекторите са взели водни проби от р. Тополница преди шосейния мост на автомагистрала „Тракия” и на 150 метра след моста. Измерените моментни показатели  на рН, разтворен кислород и електропроводимост не индикират замърсяване на водите.

По предписание на РИОСВ-Пазарджик е намален превантивно притокът на вода в реката от язовир „Тополница”. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени