Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Информация от РИОСВ Пазарджик

07 юни 2017, Сряда | 21:53 | прессъобщение

РИОСВ – Пазарджик санкционира вагоноремонтен завод за заустване на отпадъчни води без разрешително

Екоинспекцията в Пазарджик санкционира „КОЛОВАГ“АД, Септември–  площадката на Вагоноремонтен завод, за заустване на отпадъчни води без разрешително.

През май експертите извършиха 120 проверки в 108 обекта и издадоха 36 предписания за отстраняване на установени несъответствия и предприемане на мерки. Изпълнението им доведе до опазване чистотата на речните легла и на републиканската и общинската пътна мрежа в общините Пазарджик, Панагюрище, Пещера, Брацигово, Белово, Ракитово и Септември, до ликвидиране на незаконно сметище край с. Панагюрски колонии, община Панагюрище. Почистени са терени в община Велинград, ликвидирано е замърсяване край пътя, обслужващ общинско депо – Ракитово, възстановена е оградата на общинско депо в Брацигово. Почистените от отпадъци терени през последния месец са с площ около 6 дка.              

Проверките установиха и нарушения по управление на отпадъците. Констатирани са излезли от употреба моторни превозни средства, отпадъци от тях и отпадъци от черни метали в частен имот в с. Злокучене, община Септември. Съставен е акт по Закона за управление на отпадъците на физическо лице. Акт е съставен и на физическо лице от с. Динката за същото нарушение, констатирано през април.

За това, че предлага за продажба в сайт част (рог) от дива коза е съставен акт на физическо лице за това нарушение на Закона за биологичното разнообразие.

За неизпълнено предписание да представи в РИОСВ – Пазарджик документи, сертифициращи извършваната дейност, е съставен акт по ЗООС на предприятие за производство на хладилни витрини в Пазарджик. С наказателно постановление е наложена „имуществена санкция“ в размер на 2000 лв. по ЗУО, за неводене на отчетност по отпадъците, на „ПФБ Пресо Фондал – България“ЕООД, фирма за производство на алуминиеви отливки в с. Варвара, община Септември.

За периода са предприети действия по дванайсет сигнала и по три жалби. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени