Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Служителите на общинска администрация с инициатива – залесяване

17 април 2015, Петък | 12:14 | прессъобщение

Служителите на общинска администрация с инициатива – залесяване

Служителите на общинска администрация ще садят дръвчета в парковете на 24-ти април. Ниските температури, снежни виелици и валежи са унищожили редица от растенията на територията на община Велинград. За да се разчистят падналите дървета общинското ръководство предприе мерки за премахването на корените на дървета по всички паркове. Поради тази причина повалените дървета ще бъдат подменени с млади и нови дръвчета. Предвидено е засаждането на 9 броя широколистни дървета от вида ACER platanoides Royal, които са дарение от фирма „ Джи Ти Ес-Лед“. Тези растения са редки и красиви видове, които не са типични за нашата екватория. Те ще бъдат засадени по улица „Александър Стамболийски“. Общинското ръководство има намерение да  призове всички институтции и граждани в този ден да бъдат част  от инициативата. Освен това са предоставени безвъзмездно от горско стопанство „Алабак150 броя  бял бор, 70 кедър и 50 червен дъб. Те също ще бъдат насадени на територията на Община Велинград, като ще спомогнат залесяването, прочистването на въздуха и балансиране на екологичното равновесие на региона.

 

 

Коментари

Този нов дървесен вид КЪДЪР да не е донесен от марсохода на NASA?

#1 megalamer в Петък, 17 април 2015 12:39

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени