Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

ПГИТ „Алеко Константинов“ участва в Иновационен лагер

25 ноември 2013, Понеделник | 23:12 | образование

Участие на ПГИТ „Алеко Константинов“ в Иновационен лагер

Иновационен лагер

За шеста поредна година Фондация „Джуниър Ачийвмънт“ България бе домакин на  Световната седмица по предприемачество за България, която се провежда в периода от 18-ти до 24-ти ноември. Целта на тази инициатива е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват чрез иновации, въображение и творческа мисъл. Чрез училищни програми, състезания и инициативи се дават на младите хора от 6 до 25 годишна възраст практическо обучение по предприемачество, икономическа и финансова грамотност.

Учениците от ПГИТ „Алеко Константинов“ - Ангел Мацанов, Александра Хаджиева, Николай Кадрев, Георги Кръстев, Велислава Кирова, Ицо Мастравчиев, Юлиан Манов, Фатме Калъчева, се включиха в инициативата с организирането на иновационен лагер.

Иновационен лагер

Иновационен лагер е вид състезание, в което учениците не се познават помежду си и работят в отбори.С общи усилия те трябва да разрешат поставения казус, разполагайки единствено до достъпа на интернет и съветите на бизнес консултанти. Бяха образувани 4 отбора,във  всеки от който участваха представители от ПГИТ „Алеко Константинов“, СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“  и СОУ „Св.Климент Охридски“-гр. Пещера. Всеки отбор получи казус, който трябваше да решат за няколко часа. Жури в състав: Антоанета Белухова-директор на ОП „ТИЦ“, Даниела Салкина- зам.кмет, Детелин Димов- директор на „Райфайзен банк“, Христина Узунова- счетоводна къща „Салдо“ и Сашка Целева –адвокат, оцениха 3 минутните презентации на четирите отбора.

„Всички сте абсолютни иноватори, попадате директно в десетката и ни поставихте в доста трудна дилема“

–каза за тях Детелин Димов и обяви класацията.

На първо място : Отбор „Златна история“

На второ място: Отбор „HEART ATTAK“

На трето място: Отбор „ Bio Rose“

На четвърто място: Отбор „ Rose Lomited“

Всички участници в иновационния лагер получиха сертификати, такива бяха дадени и на членовете на журито. А за доброто настроение, докато журито обсъждаха презентациите на отборите, пяха Веселин Димитров и Радка Узунова.

 

Коментари

bravo na vesko i radka mnogo dobree a twa e :DDD :L :L :L :L :D :D :D :D

#3 в Неделя, 01 декември 2013 22:04

Супер,че сте написали за лагера, но можеше да кажете нещо и за победителите !

#2 :) в Сряда, 27 ноември 2013 08:37

Чудесно мероприятие -на ниво! Прекрасно отразяване!

#1 soni в Вторник, 26 ноември 2013 17:57

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени