Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Интервю с д-р Костадин Коев

27 октомври 2015, Вторник | 16:11 | политика

Интервю с д-р Костадин Коев, кандидат за кмет на Община Велинград

Г-н Коев, предварителните резултати сочат, че Вие и г-н Лебанов отивате на балотаж с почти еднакъв резултат. Очаквахте ли този резултат и какъв е вашият прочит на него?

 

Първо искам да благодаря на всички граждани на Община Велинград, които подкрепиха моята кандидатура и моя екип, екипът на ПП ГЕРБ. Това е изключителна отговорност за нас. Специално искам да поздравя Драгиново, Кръстава, Пашови и Рохлева, където вече направиха своя разумен избор и още след първия тур ще имат кметове от ГЕРБ. Искам да благодаря и на всички граждани, които упражниха правото си на глас. На фона на общата активност в страната, Община Велинград стои много добре и това показва, че велинградчани, въпреки отвращението и недоверието в политиката и политиците са загрижени за това, което се случва в града и в общината като цяло.

Искам да благодаря и на опонентите, които с малки изключения се опитаха да запазят добрия и позитивен тон на кампанията и така помогнаха на велинградчани да направят своя информиран избор.

Тълкувам този резултат като победа на промяната срещу статуквото, победа на хората, които вярват, че Община Велинград заслужава по– добро настояще и бъдеще. Това е и победа на принципите на доброто управление, които заложихме в нашата програма. Тази победа е много важна, тъй като показва, че промяната е напълно възможна и съм убеден, че все повече наши съграждани осъзнават това. Ако погледнем резултатите на първия тур, ще видим че гласовете на промяната са много повече от гласовете за статуквото. И ако някои от кандидатите  не се бяха изкушили да поставят личния си интерес над принципа обединявай и управлявай, сега въобще нямаше да става дума за балотаж. 

Очаквах подобен висок резултат, защото аз и моя екип успяхме да свършим много работа. Срещнахме се с всеки , който искаше, чухме проблемите, бяхме честни, предложихме реални и възможни решения. А и качеството на хората около мен е такова, че създава доверие. И нещо много важно – предложихме реални стъпки за промяна на начина, по който се развива общината, а именно промяната е онова, което в най – голяма степен желаят нашите съграждани. Аз и моята листа получаваме гласове от много различни групи хора, и етнически , и социални, и по възраст и по местоживеене и това показва, че сме успели да предложим програма и решения, които касаят максимален брой хора. С една дума хората са ни повярвали, че можем да променим начина на управление.

Нашият висок резултат показва и нещо друго, което мен много ме радва. Не е нужно да си изключително популярен, да си врял и кипял в политиката, за да спечелиш доверието на хората и да получиш подкрепа. Просто трябва да имаш добри идеи, добър екип, да бъдеш честен и да работиш много.

Не трябва да пропускаме и общото доверие в страната към ПП ГЕРБ. Погледнете резултатите в големите градове и ще видите пълната доминация на ПП ГЕРБ. И това не е случайно. В общините, където управлява ГЕРБ се работи много, работи се професионално, постигат се резултати и хората оценяват това. Това искаме и ние да се случи тук във Велинград.

Как ще коментирате картината, която се очертава в общинския съвет? Ще успее ли ГЕРБ да сформира мнозинство?

Ясно е, че ПП ГЕРБ ще има най – голямата група в общинския съвет, но тя едва ли ще бъде достатъчна за мнозинство. През цялата кампания не се уморих да повтарям, че ключът към успешното управление е формирането на конструктивно и стабилно мнозинство между сериозните политически партии, за да изолираме онези, които са превърнали общинските дела в собствен бизнес. При наличието на голяма група от ПП ГЕРБ, това би станало по – лесно. Всяка група в Общинския съвет има избор – дали ще се продължава по старому, или ще се присъедини към  нашите принципи на доброто управление. Ние от ПП ГЕРБ сме поели ангажимент към гражданите и няма да отстъпим от принципите, които са залегнали в нашата програма. Който ги споделя и ще работи за тяхното реализиране, може да се чувства наш партньор. Но държа отново да подчертая – времето на далаверата и схемите в общинския съвет ще приключи в момента, в който стана кмет.

Г-н Коев, на каква и на чия подкрепа ще разчитате за втория тур?

 

Разчитам на подкрепата на всички граждани, които желаят промяната. Резултатите от първия тур ясно показват , че хората в Община Велинград са готови да подкрепят нови идеи, нови принципи, нови хора и най – вече реални и работещи решения. Именно на вторият тур ще се случи голямата битка между статуквото и промяната и съм убеден, че всеки, който милее за Велинград няма да остане безразличен. И ако на първия тур показахме, че промяната е възможна, то на втория тур остава  да я направим.

Вероятно имате предвид и някакви форми на политическа подкрепа?

Всяка една подкрепа е добре дошла, стига тя да е поставена на ясни принципи и публичен ангажимент. Договорки по задимени кабинети, извиване на ръцете и пазарлъци няма да приемем. Ще приемем подкрепата на всяка политическа сила, която желае промяната и споделя нашите принципи за добро управление. Естествено, че предпочитаме да си партнираме със системни партии, в които има ясна политическа отговорност и предвидимост.

И все пак, аз съм далеч от мисълта, че велинградчани са хора, които гласуват под строй и политически заповеди. Гласуването е личен акт и е въпрос на убеждения и съвест.

Затова си позволявам да се обърна, към всички съграждани с един прост призив

нека на 1- ви ноември, в деня на народните будители, покажем, че всеки от нас може да бъде будител. Нека вземем бъдещето на Велинград в нашите ръце. Нека направим промяната. Заради нас, заради децата и внуците ни, заради Велинград.

Коментари

koevv mi kak :y :y :y :y :y :y :y :y :y

#50 в Неделя, 01 ноември 2015 20:53

koev li e stanal kmet?

#49 в Неделя, 01 ноември 2015 20:42

KOEV! :y :y

#48 в Неделя, 01 ноември 2015 20:31

koev vs lebanov kak mislite

#47 в Неделя, 01 ноември 2015 20:09

e kmet e de... v krachmata :D :D :D i tam shte ide, stiga mu veche...

#46 в Неделя, 01 ноември 2015 18:30

lebanov e kmet be nego li razbrahte lebanovvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv

#45 в Неделя, 01 ноември 2015 18:12

Мноооо си тъп Сашее.....

#44 в Петък, 30 октомври 2015 07:15

Веднъж да те излъжат - добре, втори път - явно си глупав, на трети път ако те метнат, значи си трансконтинентално тъп неспасяем идиот.

#43 в Петък, 30 октомври 2015 00:22

Хора не допускайте Насо Циганина да движи нашата община, той завладя ГОРСКИТЕ СТОПАНСТВА в града!!!ГЕРБ няма подходящи лица за Велинград и е крайно време да им кажем НЕ....Коев защо се захвана с тях? Те ще те опетнят! Вярвай ми.....

#42 mito в Четвъртък, 29 октомври 2015 23:03

Цигани, мигани, всички купувате....Айде не се правете на светена вода, дееее....

#41 Циганин в Четвъртък, 29 октомври 2015 22:10

Циганин купува гласове за ГЕРБ във Велинград Охранител ром е ударник в купуване на гласове за ГЕРБ във Велинград. За това алармираха пред BIG5.BG от града. Кандидатът от партията на Бойко Борисов Костадин Коев събра 33,79% и е на балотаж с досегашния градоначалник и кандидата на инициативен комитет, но подкрепен от БСП - Иван Лебанов. Носителят на първия медал от Зимна олимпиада за България получи 34,16%. За втория тур цената за герберски глас вече е скочила и се плаща от 100 до 200 лв. за пазаруването на цяла фамилия. „А. К. (б. р. името се пази в редакцията) е неудържим и всички знаят, че купува гласове, но никой нищо не може да направи, институциите в провинцията все едно ги няма“, жалят се велинградчани. Още по темата: Първи aрестуван кандидат-кмет От градската структура на социалистите са наясно със ситуацията, но все още не са пуснали жалба. Те събирали още конкретни доказателства и по най-бързия начин щели да пуснат жалба. В щаба имали и видео как А. К. купува гласове, потвърдиха велинградчани. Търгашът работел като охранител в известния хотел „Двореца", който е собственост на Миро Столарски. Местните твърдят, че той бил в много близки отношения с втория човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов. 35-годишният хотелски гард е известен като дървения кардинал в региона. Той командвал горските стопанства в общината и от него зависело кой и кога ще сече. А които получавали благословията му, давали съответните отчисления където трябва BIG5.BG 2015-10-27 19:32:00

#40 hjhj в Четвъртък, 29 октомври 2015 19:47

Скиор кмет мухаха. Пуска ви по ледетата пързалка и му сърбайте баура

#39 Жжж в Четвъртък, 29 октомври 2015 18:33

Хора, пак казвам - моето уважение към спортните успехи на 20-годишния Лебанов. Но от тогава до сега много вода е изтекла и ако един 60-годишен зрял възрастен лежи на старите си спортни подвизи, значи не е нито зрял, нито възрастен. И дори и сега да беше мега звезда в областта на спорта, това критерий ли е, че ще бъде добър градоначалник? Не бих казала, даже напротив. Странно ми е колко глупави коментари има тук - на някой си не му трябвал ветеринар за кмет, защото ние не сме били животни :? По-тъпо изказване не съм чувала. Като че ли Лебанов води целия Велинград на ски-лагер всяка зима, понеже и скиор. Вземете се в ръце и разсъждавайте малко.

#38 в Четвъртък, 29 октомври 2015 11:13

Гнусни ГЕРБерски тролчета, престанете с тази злоба!

#37 Герман в Четвъртък, 29 октомври 2015 10:19

Лебана, може да взима само комисионни. За 8 години фалира общината с неговите лакеи. С какви пари прави хотел сега? Време е да се маха.

#36 в Четвъртък, 29 октомври 2015 09:14

А, бе, хора, до сега толкова негодувание изказахте против Лебанов в коментарите си- ДА БЯХТЕ НАПРАВИЛИ ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-ДА ИЗГОНИМ ЛЕБАНОВ ОТ КМЕТСКОТО МЯСТО.

#35 в Четвъртък, 29 октомври 2015 08:42

Вярно лие че който получи гласовете на ДПС става Кмет ?!

#34 в Четвъртък, 29 октомври 2015 08:28

пардон,данъкоплатец

#33 в Сряда, 28 октомври 2015 21:43

29,аз знам какво е кухарка,защото аз свиря на китара,но явно ти не умееш,пък и нямаш достатъчно мозък ,за да проумееш колко пари от еврофондовете е загубил Велинград,заради господин Лебанов.Ще тънеш още в боклуци докато разбереш къде отидоха парите ти на данакоплатец.

#32 в Сряда, 28 октомври 2015 21:39

Ами тя, общината е разкостена 29!Научи се да пишеш грамотно!

#31 в Сряда, 28 октомври 2015 21:30

№ 29, май червената ти кратуна е пълна с бръмбари. Лебана и всички преди него разкулачиха общината. Досега Коев не е окрал една прашинка от общинското имущество. Не му вменявайте вини, които не е извършил. А ти се завърти около оста на собствената си тъпота и като разбереш колко си тъп, грабни си партакешите и със скоростта на светлината иди при твоя благодетел бащица Лебана.

#30 До №29 в Сряда, 28 октомври 2015 21:26

Знаеш ли какво е кухарка? Не знаеш!Това са кухите китари от преди демокрацията!Вашият "доктор" е кухарка!Какъв млад човек е този?!Искате да вкарате, ГРОБ в общината, за да я разкостите! Как не ви е срам!/

#29 do26 в Сряда, 28 октомври 2015 21:11

Победа за Герб ще посърнете долни мръсни комунистически прасета. Дано пукнете.

#28 Ddd в Сряда, 28 октомври 2015 21:06

Лебана е бил звезда , когато е трябвало , сега е звезда по рушвети и запивки.На практика към днешна дата какви умения има Лебана -никакви. Нито професионални, нито организационни...никакви морални добродетели... Пак го изберете. Аз ще си дигна шапката и там, където съм- ми е добре, ама вие да му мислите...ха- ха -ха...

#27 в Сряда, 28 октомври 2015 21:05

Каква звезда бе номер 25, къде беше тази звезда 8 години,сети се,че му трябват още пари и реши да се кандидатира отново,а градът е в окаяно състояние,с тези природни дадености,сега трябваше да е най-добрият курортен град на България,а вместо това правихме 2 месеца дупки и паркове и отчетохме дейност за 8 години!Вярвам,че има още много умни и будни ВЕЛИНГРАДЧАНИ,които искат по-добро бъдеще за своите деца!Проявете малко смелост и дайте шанс на еди млад човек да направи нещо по-добро за този прекрасен град!Гласувайте,за Д-р Коев и за по-доброто бъдеще на града!

#26 гълъба в Сряда, 28 октомври 2015 20:54

SAMO LEBANA POBEDA PODOBRE DA NI UPRAVLVA SVETOVNA ZVEZDA OTKOLKOTO CIGANIN I EDIN GALABAR POBEDA NAPREDOBEDINETE SE I NE DOPUSKAITE GRAD S IME NA PARTIZANIN DA GO UPRAVLIAVAT PREDATELI

#25 в Сряда, 28 октомври 2015 20:13

Отваряйте си на 4 очите! Само номер 4!

#24 дида в Сряда, 28 октомври 2015 19:50

Какъв доктор е този???Ветеринар!НИЕ ДА НЕ СМЕ ГОВЕДА, ТА НИ ТРЯБВА ВЕТЕРИНАР?

#23 до19 гълъба в Сряда, 28 октомври 2015 19:43

Всеки си има домашен любимец. Едни гледат кучета, други котки,а трети гълъби. В интерес на истината гълъбите са уникални птици особено белите - символ на чистота,доброта същински ангели. Както казах всеки има хоби. Дайте някой като има куче да не го избираме а да го наречем кучкар. Хората , които гледат животни са добродушни и мили и обичат животните.

#22 Ангели в Сряда, 28 октомври 2015 17:09

Мен лично не ме интересува кой кмет какво хоби има - един гледа гълъби, други пиянства. Това си е лично тяхна работа. ---- За гражданите е важно да имат добре платена работа, качествено здравеопазване и образование, достъп до културни и спортни мероприятия. Но като основа на това е нужна съответстваща на съвремието инфраструктура - нормални улици без дупки, почиствани навременно през зимата, нормално енергоподаване и снабдяване с вода и т.н. Все неща, които са задължителни за един град в 21-ви век и фактът, че ги коментираме говори сам по себе си за настоящето състояние на Велинград. ---- В последните дни гледам в коментарите излезе толкова гнусна информация за Лебанов и почвам да се чудя къде бяха всички тези информатори цели осем години, та не разгласиха пред велинградчани тези далавери и кражби? Ами като знаете нещо, като имате информация, казвайте я навреме, а не подобни крадци да глозгат народа два мандата. Това ни е проблема на нас българите. Търпим, търпим, да не би да стане по-лошо и вече като опрат нещата до кокал, тогава евентуално ще си отворим устите. Но тези промени само с приказки не стават, трябват действия. Т.е. на балатожа, се активизирайте и вие, които пишете и вашите близки и роднини, за да заявите с действия своите предпочитания и те реално да имат някаква тежест. Иначе, кучетата си лаят, керванът си върви.

#21 в Сряда, 28 октомври 2015 14:07

Абе, хора, дали си гълъбар, метач и какъвто и да е било трябва да имаш сърце и хъс за работа . Густунеца , ако си спомняте в първия му мандат, даже не ходеше и на работа , само на удоволствия и на разпивки се беше отдал . И на заседания на общинския съвет не ходеше. Да, за това сме на този хал Велинградската община.

#20 в Сряда, 28 октомври 2015 07:12

Ами доста знае,защото за разлика от вас е лекар и никой не може да му вземе дипломата,а и потрудете се да разберете колко години работи като лекар в България и на вън,защото и там помогна за създаването на голяма клиника,която работи и до днес.На нещастните гълъбарчета ще кажа,че и до днес никой не може да го бие в летенето ,а и в лечението на гълъбите.Така,че опомнете се и гласувайте за Д-р Коев, а и за промяната и новият облик,който заслужава Велинград!

#19 гълъба в Сряда, 28 октомври 2015 00:02

Георги Параванов тури Станишко да го замести уж , ама Станишко му го заби яко - Та тако може да стане и с Циганков. Ура напред с БСП и Лебанчето хи-хи-хи. Комсомолци , и спортисти станаха новите капиталистически парвенюта дето БСП ето им поднесе всичко на тепсия :~ :~

#18 в Вторник, 27 октомври 2015 22:46

Атанас Циганков ще ви кмета.тоя е аноним

#17 в Вторник, 27 октомври 2015 22:23

Тоя скапаняк от Гостун изщлючва уличното осветление за да краде пари за уж използван ток. Този път ще го изрийнем от общината. А Герб печелили с натиск. Ебати и балъците сте. Точно в районите бастиони на дпс. Те дпс не купуват гласове нали. Толко сте прости. То се вижда народа кой избира. Герб управлява, Герб печели. Герб строи и изгражда.

#16 Победа в Вторник, 27 октомври 2015 21:59

Еко Лебан, Еко Титан и там са много много големи далавери.И до ден днешен Лебанчо не желае да публикува заробващия неизгоден договор за общината. Да не говорим за надписванията, които получава Еко титан от служители на общината .Големо рантутене пада за Лебана. 8 години като кърлеж смучи кръвта на велинградчани този Еко титан, ама нали Лебанката е облагодетелстван - дреме му.. :L

#15 дреме му... в Вторник, 27 октомври 2015 21:50

:y :y :y :y

#14 в Вторник, 27 октомври 2015 21:49

егати и общината ще стане ако спечели коев ще ни управлявят дърводелци и дърво секачи а насо "белия" ще направи цех за дървообработване в старта сграда на община Велинград за да обработва добитите от общиндкия горски фонд дървета

#13 в Вторник, 27 октомври 2015 21:33

големите Кметства където спечели Герб е със заплхи пари фалшификации на протколи и купуване на цели комиси идр методи присъщи на тях и не повод за гордост

#12 в Вторник, 27 октомври 2015 21:28

Циганите, бедни българи и помаците които се продадоха на първия тур за герб свършиха затова и герб са до тук лебанов е кмет на община Велинград след втория тур

#11 в Вторник, 27 октомври 2015 21:24

Циганите, бедни българи и помаците които се продадоха на първия тур за герб свършиха затова и герб са до тук лебанов е кмет на община Велинград след втория тур

#10 в Вторник, 27 октомври 2015 21:22

Във всички областни градове Герб печелят, само утайките и хлебарките във Велинград празнуват с Хлебан паша. Събутете се и гласувайте за Герб, ако искате европейска спа столица, а не кочина.

#9 Dart Vader в Вторник, 27 октомври 2015 21:15

Нека изметем тая сган от Велинград и я пратим където и е мястото в Гостун.

#8 Жжж в Вторник, 27 октомври 2015 21:10

Смешницииииии, купихте гладните хора в тъмните доби, но това не е за хвалба :n

#7 1 в Вторник, 27 октомври 2015 21:09

Не фръкайте, бе герберчета, идете и докажете, че строи хотел, има начин да го докажете! Гадни тролчета,ще ви разкостя!

#6 ДО 2 и 3 в Вторник, 27 октомври 2015 20:58

:y :y :y

#5 в Вторник, 27 октомври 2015 20:10

Ами изберете Лебана. сега строи хотел на Цигов чарк и му трябват още пари. А пък и пиянде от класа. Тогава Велинград ще затъне тотално и светлина в тунела няма да има скоро. Има една проста истина - кмета трябва да е от управляващите, ако искаме общината да върви напред. Тогава ще ни подкрепят.Така че нека да бъде д-р Коев. Нека му дадем шанс!

#4 в Вторник, 27 октомври 2015 19:57

Ами изберете Лебана. сега строи хотел на Цигов чарк и му трябват още пари. А пък и пиянде от класа. Тогава Велинград ще затъне тотално и светлина в тунела няма да има скоро. Има една проста истина - кмета трябва да е от управляващите, ако искаме общината да върви напред. Тогава ще ни подкрепят.Така че нека да бъде д-р Коев. Нека му дадем шанс!

#3 в Вторник, 27 октомври 2015 19:57

НЕ ФРЪКАЙ, КАТО ГЪЛАБЕТАТА, НЕ ФРЪКАЙ! ПАДАНЕТО Е БОЛЕЗНЕНО!

#2 ХАХАХА в Вторник, 27 октомври 2015 19:25

Цитати и отговори: "Специално искам да поздравя Драгиново, Кръстава, Пашови и Рохлева, където вече направиха своя разумен избор и още след първия тур ще имат кметове от ГЕРБ." Хора нали знаете, защо са ги избрали кмет,плащане има, здраво! Какъв избор са имали хората за теб. бе? Какви глупости говориш?!Договорки по" задимени кабинети, извиване на ръцете и пазарлъци няма да приемем" Какво ще приемеш ти?Кааво знаеш за еврофондовете, какво знаеш, за обучението на администрацията?! САМО ОТ ГЪЛЪБИ РАЗБИРАШне ФРЪКАЙ!

#1 ZARKO в Вторник, 27 октомври 2015 19:21

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени