Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Йорданов ден във Велинград

08 януари 2015, Четвъртък | 12:00 | прессъобщение

Велинград отпразнува Йордановден

Велинград отпразнува големия Християнски празник Богоявление – Йордановден. На 6-ти януари 2015 г. в трите квартала на Велинград- „Каменица“,  „Лъджене“ и „Чепино“ бе извършено ритуалното хвърляне на кръста. Сред множеството присъстващи на езерото „Клептуза” бяха кметът на община Велинград Иван Лебанов и неговия заместник Георги Янчев. В студените води на езерото тази година скочиха само две момчета, като късметът се усмихна на 23-годишния Марио Джуленов. По традиция момчето, успяло да извади кръста, бе дарено от присъстващите.

       Чрез медиите кметът на община Велинград отправи и своето пожелание към велинградчани и гостите на града за здрава и успешна 2015 година.

        „Пожелавам Ви да живеем по-добре, да бъдем по-разумни, да обръщаме внимание на семейството и приятелите си и нека само хубави неща да ни се случват през новата година. На всички именници пожелавам здраве, да носят с гордост и чест името си и да се опитаме да бъдем по-добри християни.”

Християнският празник по традиция бе отбелязан и в квартал „Лъджене“, на централния минерален плаж, където кръста извади Борислав Коцев на 16 години. Зам.кметът Атанаска Хрисчева лично поздрави късметлията.

Най-голям брой желаещи да скочат в студените води на Богоявление имаше в квартал Каменица. Там в конкуренция на 5 човека, 17-годишният Цветомир Милчев пръв достигна до кръста. На него и на всички смелчаци отец Антон и зам.кметът Даниела Салкина пожелаха здраве и много успехи.

 

 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени