Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Иск за 68 хил.лв. срещу бивш съветник от Велинград

03 ноември 2014, Понеделник | 12:40 | общество

"Спешна помощ" - Пазарджик внесе в съда иск за общо 68 хиляди лева срещу бившия общински съветник от БЗНС във Велинград Георги Чинков. През 2009 година той е  пребил жестоко Васил Невяков- фелдшер от Велинград.  След инцидента пострадалият е получил епилепсия и е бил  обезщетен за трудова злополука с близо 40 хиляди лева от "Спешна помощ". С натрупалите се обаче  лихви и разноски по делата  разходите по Васил Навяков стигнали над 68 хиляди лева. Окръжният съд в Пазарджик е назначил експертиза, която да установи дали претенциите на "Спешна помощ" срещу Чинков са основателни. 


На 21-ви март 2009 г. д-р Навяков бил дежурен във велинградския филиал на Спешна помощ. Около 17 часа по  сигнал за мъж в безпомощно състояние екипът  на Бърза помощ отишъл на адреса. Пациентът бил 59-годишният Иван Чинков, баща на общинския съветник от БЗНС по онова време Георги Чинков. Мъжът бил паднал на земята, близо до масата, целият посинял. Медиците започнали да му правят сърдечен масаж, но още в самото начало установили, че човекът е починал. Думите на  д-р Навяков, че няма смисъл да се продължава с масажа, тъй като пациентът е мъртъв, изкарали извън нерви Георги Чинков.Той започнал да налага с метално канче д-р Невяков, докато последният  изпаднал в безсъзнание, а колегите му го закарали в звеното за Спешна помощ. Дали му 30 дни отпуск, за да се възстанови. Скоро след инцидента, около  Великден  почувствал страхотно главоболие. Минал на скенер, който установил 10-сантиметров хематом отдясно в главата му. Приели го по спешност в неврохирургията в Пловдив, където бил опериран. След възстановяването му лекарите установили, че Васил Невяков е получил епилепсия.
В момента Васил Невяков работи като фелдшер към Спешна медицинска помощ във Велинград и е в нестабилно здравословно състояние. Според думите му, здравето му се е влошило, получава  гърчове, вследствие на което е станал по- нервен и избухлив, не смее да шофира извън града и по-често вдига кръвно налягане.

по информация от в-к "Марица"

Коментари

Самия факт,че 5 пъти написа ти това нещо за Чинкови говори за тъпотията ти! Бащата бил умрял- какво е виновен доктора? Кого ли са набили,когато е умрял и сина! От епилепсия човек изгледа абсолютно здрав - но в криза е страшно! Засрами се !

#5 Гаджев в Сряда, 19 ноември 2014 11:41

И двамата баща и син Чинкови са вече покойници. Пострадалия не изглежда да е зле щом след инцидета работи вече 5години

#4 в Сряда, 12 ноември 2014 16:45

И двамата баща и син Чинкови са вече покойници. Пострадалия не изглежда да е зле щом след инцидета работи вече 5години

#3 в Сряда, 12 ноември 2014 16:45

И двамата баща и син Чинкови са вече покойници. Пострадалия не изглежда да е зле щом след инцидета работи вече 5години

#2 в Сряда, 12 ноември 2014 16:45

И двамата баща и син Чинкови са вече покойници. Пострадалия не изглежда да е зле щом след инцидета работи вече 5години

#1 в Сряда, 12 ноември 2014 16:45

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Да бъдеш „Junior”
03 февруари 2020 | 16:24
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени