Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Истината за "Паяка"

01 декември 2012, Събота | 19:29 | общество

Юлиана Ковачева с отговор за "Паяка"

На 04.09.2012 г. е сключен договор със фирма ”Селена СД” ЕООД със седалище гр. София и Община Велинград за извършване на съвместна дейност за принудително репатриране на МПС със специализиран автомобил тип ”Паяк”. На последната сесия на общински съвет гр. Велинград, провела се на 29.11.2012 г., бе поставено запитване от Йордан Аршинков - Председател на политическата група на партия „Герб” и бе представена цялата налична документация във връзка с извършването на тази дейност. Редовността на документите на специализирания автомобил бе проверявана от всички институции. Лицензът е издаден от Министерство на транспорта с цялата надлежна документация, проверка е извършена и от Икономическа полиция, при което не са установени никакви документални пропуски, включително и проверки от РУП към МВР гр. Велинград, с които съвместно работим. Със заповед на Кмета на Община Велинград единственото задължение на Общинско предприятие „Спортни имоти и пазари” е да осигури човек на длъжност „Контрол автомобилен транспорт” от съществуващата от 2008г. „Синя зона”. Служителят на ОП ”СИП” е обучен, познава наредбата, приета от общинския съвет за принудително репатриране на автомобили, за което има пуснати заповеди, пишат се ежедневно докладни записки с посочен час и дата, прави се снимков материал и се установява нарушението. За информация на гражданите, които са видели публикуваните касови бонове декларираме следното:

Сумата от 20 лв. отива във фирмата, извършваща услугата, като те поемат разходите по закупуване на автомобил; и осигуряване на персонал – оператор и шофьор; касови апарати ,гориво, техническо обезпечаване на автомобила, прегледи и застраховки, ДДС.

Останалата сума от 10 лв. отива в сметката на общинското предприятие, за което ежемесечно се издават надлежни фактури и се изпращат отчети за постъпилите парични средства от репатрирането в Община Велинград.

Цитираната сума от 1.20 лв. е такса за престой на специализирания наказателен паркинг, съгласно Наредбата за администрирането на местните такси, изменена през месец октомври 2012 г.и приета единодушно от общинския съвет.

Дотук на всеки нормален човек става ясно, че няма нищо скрито, като за това естествено говори цялата налична документация. Настоящите обяснения ги предоставяме на жителите и гостите на гр. Велинград, тъй като мислим, че са били подведени от местна медия. Естествено при въвеждането на някаква санкция ще има и недоволни, но има и много доволни граждани, които се чувстват добре от факта, че могат свободно да преминават по преди това непроходимите улици зад плажа, в района на пазара и в района на идеален център около пешеходна зона, както и могат свободно да се движат по тротоарите, предназначени за пешеходци.

Мисля, че в ЗДвП и правилниците са за да се спазват, затова отправяме призив към гражданите и гостите на града да се съобразяват със забранителните знаци. Контролът по осъществяване на дейността се извършва от Община Велинград и Общински съвет Велинград, където на сесията на 29.11.2012 г. нямаше никакви възражения. Ръководството на ОП ”СИП” изразява искреното си възмущение от лъжите, написани и тиражирани в медията, скалъпените обвинения и ще потърсим съдебна отговорност от журналиста, предоставил невярната информация, още повече, че не сме потърсени за изясняване на ситуацията или за някакъв вид обяснения.

 

30.11.2012г.                                                           Юлиана Ковачева           

Гр. Велинград                                                        Директор ОП ”СИП”

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени