Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Юбилей на Есперантисти

06 юни 2011, Понеделник | 22:37 | прессъобщение

Есперантското дружество “Стойо Калпазанов” във Велинград отпразнува своя 85-годишен юбилей

ЕсперантистиНа 04.06.2011 год. от 16.00 часа в залата на Исторически музей-Велинград се проведе тържеството по случай 85 години от създаването на Есперантското дружество “Стойо Калпазанов” в града. В началото на церемонията председателят на Дружеството Борис Гаджанов изчете доклад за дейността на местните есперантисти от създаването му до днес. От името на кмета на община Велинград Иван Лебанов бе връчен поздравителен адрес.

„Идеята на създаването и разпространението на есперанто с цел да обединяват хора с различна националност, са дълбоко хуманни и благородни, затова използвам случая да пожелая на всички вас здраве и успехи в есперантската дейност!”

– се казва в адреса на г-н Лебанов до юбилярите-есеперантисти. Поздрави към тях отправиха и проф. Божидар Леонов – председател на Българския есперантски съюз и техни колеги от страната. Музикален поздрав за  велинградските есперантисти отправиха децата от вокална школа „Караоке” към НЧ „Отец Паисий 1893”- Велинград и хорът на учителките-есперантистки в гр. Пазарджик.

Коментари

Saluton!

#2 в Понеделник, 28 юли 2014 10:22

Mi tutkore gratulas miajn samideanojn okaze de 85a jubileo de la esperanto-societo!Mi mem esperantigxis en tiu-cxi societo kaj jam 33 jarojn mi havas miajn amikojn en la tuta mondo kaj felicxe nuntempe la internacia reto ebligas tiujn kontaktojn sencxese!!Esperanto por mi estas miraklo! :y :y

#1 Zwetka в Събота, 11 юни 2011 20:33

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени