Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Изграждане на нов водопровод „Власа”

30 януари 2017, Понеделник | 19:07 | прессъобщение

Изграждане на нов водопровод „Власа”

Община Велинград кандидатства и бе одобрена по новата пилотна програма на МОСВ, с проект „Изграждане на нов водопровод за минерална вода „Власа“”.

Вследствие на остарялата водопреносна мрежа, загубата на минерална вода във Велинград в момента е около 30%. Благодарение на пилотната схема ще се  изгради нов водопровод за минерална вода. 50% от средствата по проекта ще се предоставят от  Национален доверителен екофонд / НДЕФ/, а останалата нужна сума ще бъде подсигурена от програмата за капиталови разходи на община Велинград за 2017 г., приета от Общински съвет.

Реализацията на проекта ще спре досегашното нарушаване на целостта на уличната пътна мрежа във Велинград поради възникнали аварии. Чешмите за общо водоползване ще имат постоянен дебит, а водосанабдяването на минералните плажове и хотели, ползващи минерална вода, ще бъде редовно и без спиране.

Велинград, като СПА столица на Балканите, ще затвърди името си като такава и ще стимулира  по-нататъшното си развитие като туристическа дестинация.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени