Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Изяви в ПУ „Драган Манчов“

18 юни 2013, Вторник | 10:01 | прессъобщение

Представителните изяви на клубовете в Помощно училище „Драган Манчов“

Инициативи в ПУ

От няколко години  в ПУ "Драган Манчов" функционира клуб „Млад краевед“ , воден от госпожа Вили Вучкова. Целта на  клубната дейност е да се даде възможност на известни хора в града да разкажат  историята на своя живот и да предадат опита си на младото поколение, желание да формират в младите чувство за принадлежност и любов към родния край. Събирайки такива интересни истории, още през миналата 2011/2012 учебна година нашите ученици създадоха сборник, който отразява важността на събитията и  предава емоцията и любовта към родния край. Представени по този начин знанията се възприемат по– добре,  оставят траен спомен в паметта на децата и възпитават в тях чувство за принадлежност и изконни човешки ценности. През настоящата и вече изминалата учебна година учениците работеха върху създаване на втори сборник „Велинград – празници, традиции, обичаи“ .В последния учебен ден в присъствието на много гости в празнична атмосфера премина презентацията на тази книгата.

Изяви в ПУ

Прекрасни изложби на детски произведения бяха направили и другите клубове по проект „УСПЕХ“,  „Млад природолюбител“ с ръководител Мария Кюлюмова и „Светът на растения“ – ръководител Катя Кирякова,  което още повече допринесе към празничната атмосфера. Гостите бяха впечатлени от творческия потенциал на децата. С гордост и щастливи усмивки  те показваха своите рисунки, апликации, пана и изработените от тях сувенири от природни материали.  Участниците от клуб „Изобразително изкуство“ по проекта „Бъдете с Нас и Ний сме като Васподариха най-добрите си творби за Детско отделение на велинградската болница.

Всички извънкласни и извънучилищни  дейности, които извършваме в нашето училище изключително много подпомагат и допринасят за образователно – възпитателния процес, което е от изключително значение за нашите деца,  които са със специални образователни потребности и трудно усвояват материал от учебник. Придобити по този начин знанията разширяват мирогледа на децата, обогатяват представите им за света и за човешките взаимоотношения. 

ПУ "Драган Манчов"

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени