Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Когато бях овчарче"

09 май 2014, Петък | 09:23 | култура

Гостуваща изложба и майски ателиета във Велинград

В навечерието на Международния ден на музеите-18-ти май и дни след Гергьовден Националният Исторически музей гостува на Исторически музей Велинград с една уникална изложба под надслов “Когато бях овчарче“ за устните традиции и музика на овчарските общности в Европа. Изложбата, подготвена от Националния исторически музей- София, е в рамките на международния проект „ CANEPAL“, който има за цел да изследва и популяризира европейското наследство на овцевъдството и пастирския живот. Изложбата бе открита на 8-ми май следобяд в Къщата на баба Цвета, а нейни официални гости бяха д-р Леонора Бонева, която е и ръководител на проекта, Вера Керелезова и доц.д-р Светла Ракшиева- изследователи по проекта , Недялка Стефанова-директор Дирекция „ОКВ“ и Веселина Златева- старши експерт .

В изложбената зала присъстваха и ученици от СОУ „Васил Левски“, ОУ „Христо Ботев“, СОУ „Методи Драгинов“-с.Драгиново, които ще се се включат в майските музейни ателиета под патронажа на проф. Божидар Димитров и Снежана Велева : ателие за изработване на плет, ателие за изработване на плъсти, ателие за приложно изкуство, ателие за упраталски китки, ателие за рисуване по тема.Ателиетата ще бъдат отворени до 10-ти май, а изложбата може да разгледате до 18-ти май. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени