Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Изложба и фолклор в рамките на Велинградските културни празници

14 юли 2014, Понеделник | 11:27 | прессъобщение

Две изложби и фолклор в рамките на „Велинградски празници на културата“ 2014

Фото изложба на тема „Водата — благословеният дар на Велинград“ представи Божана Маркова в рамките на празниците през изминалата седмица. В тематичните фотографии могат да се видят реки, потоци, извори, емблематичните меандри на Кара тепе и разбира се уникални снимки на езерото Клептуза. Изложбата бе финансирана от Велинградското ВКТВ дружество със съдействието на Община Велинград. Експозицията откри началник-отдел „ОКВ“ Недялка Стефанова. Своят поздрав към присъстващите гости отправи мажоретен състав „Димитър Мечев“ към НЧ „Отец Паисий“ с художествен ръководител Биляна Масларова. Най-красивите момичета на Велинград представиха танца „Вода“ по песента на Елица и Стунджи. На търговската улица, където бе експонирана изложбата бе показан и танц на младите таланти от „Импулс“, както и вълшебната флейта на Венера Ланджова. Към този момент изложбата се намира пред сградата на общинска администрация, като всеки желаещ може да разгледа 50 снимки, свързани с водите на Велинград и региона. Освен уникалните фотоси на тема вода, единствена по рода си археологическа изложба представи и Исторически музей Велинград.На разположение на любителите е великолепната,богата изложба „Емпорион Пситирос в Тракия“ на Археологически музей град Септември. Експозицията показва бита и културата на някогашните заселници на тогавашния  търговски емопорион(селище) на местност в близост до град Септември. Изложбата бе открита от зам.кмета Атанаска Хрисчева и ще бъде на разположение до края на месец септември. 

Вечерта на 10-ти юли бе изпълнена с атрактивните песни и танци от родопско на ансамбъл „Драгиново“ при НЧ „Методи Драгинов 1936“ и Фолклорна група при НЧ 

Просвета 1947“ град Сърница. Община Велинград  изказва и своите благодарности към участващите занаятчии, както и специално към своите спонсори изворна вода „Бачково“, хотел „Роял СПА“, БЛЦ „Камена“,  фирма „ДАВ“ ЕООД и Обединена българска банка.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени