Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Изложби и фолклор за Велинградските празници на културата

16 юли 2016, Събота | 22:33 | прессъобщение

Изложби и фолклор за Велинградските празници на културата

По традиция във Велинградските празници на културата всяка година програмата предоставя възможност за изява на талантливи български художници. Организирането на пленери и изложби става в Художествената галерия, която се помещава в къщата баба Цвета в центъра на Велинград. Галерията притежава ценни творби на български художници. Тази година беше открита фото изложбата „Моите пътувания” с автор Росица Терзова. Гост на откриването бе заместник-кметът на Община Сергей Кичиков. В своето слово той изказа огромни благодарности към г-жа Терзова, че направи тази изложба част от Велинградските празници на културата и пожела на всички посетители повече хубави спомени.

Част от Велинградските празници на културата стана  и откриването на пленер „Велинградски художници”. На откриването на пленера присъства заместник-кметът Сергей Кичиков. Всеки един от авторите е сътворил две прозиведения на изкуството, като едно от тях ще бъде дарено на градската художествена галерия.

Денят от ВПК завърши с фолклорната програма на Поли Паскова в центъра на града. Фолклорната певица е пример за възраждането на българския фолклор чрез представянето му в съвременен и атрактивен вид. С песни и танци народната изпълнителка радва всички велинградчани до късно вечерта.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени