Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Изложба на френски фотограф

10 август 2011, Сряда | 21:15 | прессъобщение

Фотоси на френски фотограф ще бъдат изложени в Общината

На 12 август – Международния ден на младежта, от 11.30 часа в сградата на Община Велинград ще бъде открита изложбата  «27 мига по пътя на теснолинейката».
Автор на фотографиите е френският фотограф Юлис Льофевр. В Южна България, в сърцето на планинските масиви на Рила, Пирин и Родопите, се извива теснолинейката, пренасяща населението между равнината и планините. По железопътните релси с дължина около стотина километра, дизеловият локомотив продължава, доколкото може, да свързва Септември - индустриалния град, забавил своето развитие и Банско, перлата на българския зимен туризъм. Между тези две крайности, планината разгръща своите ограничения, но също и своята мощ, ресурсите си, в анахроничния ритъм на стария влак. В тази среда - отдалечена и малко свързана с остатъка от страната - младежта се развива между градската модерност и традиционната селска култура. И макар начините на живот на тези млади хора да варират според религиите, културите или местата, в които живеят, теснолинейката продължава да ги свързва и да задава ритъма в ежедневието на всички тях.

Изложбата е част от проявите, посветени на 40 – годишния юбилей на Младежки дом Пазарджик и Международната година на младежта.

Коментари

do kago shte e izlojbata :-

#1 в Четвъртък, 11 август 2011 22:47

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени