Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Изложба за Гагарин

12 април 2011, Вторник | 16:25 | празник

5- години от първия космически полет

Изложба50 годишнината от първия космически полет, осъществен Юрий Гагарин на 12-ти април 1961 година бе отбелязана по своеобразен начин и във Велинград. Съвместно с Руския културно информационен център и Община Велинград в сградата на общината бе подредена изложба, посветена на националния герой на Русия - Юрий Гагарин. На 27 години Юрий Гагарин, син на обикновен колхозник, за първи път излита в космическото пространство на борда на ракета, по висока от 20 етажна сграда. С нея за 108 минути той обикаля един път планетата. Този полет на Юрий Гагарин става символ на съветското превъзходство над САЩ в тяхната космическа надпревара. В изложбата могат да се видят фотоси, книги и два филма за полета на Гагарин. Изложбата бе открита от зам. кмета Георги Янчев, малките ученици от 1-ви Б клас от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с ръководител Лили Шаламанова рецитираха стихове за Гагарин, а талантите от ВГ "Караоке" поздравиха всички с песен.

Get Adobe Flash player

Коментари

Чудесно е, но учениците са от I "а" клас.

#1 Родител в Понеделник, 18 април 2011 19:00

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени