Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Пъстра изложба на ПУ "Драган Манчов"

24 ноември 2014, Понеделник | 14:08 | образование

Есента в творчеството на деца от ПУ "Драган Манчов"

„….Концентрирайте се върху добрата страна на детето и за лошото няма да остане място“, - препоръча ни Мария Монтесори.

Развитието на усещанията на детето, уважение към личността, която се формира, хармония на детето с околния свят – всичко това е основата на успешен образователно-възпитателен процес в училище и особено такова, което работи   с ученици със специални образователни потребности. Ние се стремим да постигнем творчески, увлекателен, достъпен образователно-възпитателен процес, следвайки принципа „учене чрез правене“. Използване на нови методи и ИКТ, съчетаване на иновации с традиционните методики на преподаване сред стратегическите  цели, които поставят пред себе си преподавателите в училището.

През месец ноември се отбелязва световния ден на толерантността.

Толерантността е отношение към нещата, начин да приемем различните от нас, като им дадем свобода да бъдат себе си. Толерантността е търпимост, приемане, разбиране, уважение. Толерантността ни отваря очите, за да видим, че красивото е точно в различието. Многообразието в света ни учи колко пъстър и красив е животът, колко различни начини има да изразим себе си. Независимо къде живеем, каква е нашата професия, в какво вярваме, дали имаме някакво увреждане, всички искаме едно и също - да споделим с другите своя свят, чувствата си, възможностите си, красотата, която притежаваме.

Подредихме изложбата от детското творчество на учениците от Помощно училище „Драган Манчов“ в Центъра за бизнес и информация. По свой начин, чрез съчетаване и сливане на цветовете, учениците със СОП споделят своето виждане на природната красота на света, който ги заобикаля. Есента, отразена в техните рисунки, апликации  ни огрява отново със своята магия в жълто, оранжево, кафяво и златно. Заповядайте, разгледайте. Всеки един напредък на детето е важен за нас и бихме желали да го споделим с вас. Ако искаме да живем заедно трябва във всеки един момент да се стараем да търсим не това което ни отделя от другите, а това, което е общо между нас и тях. И ако най-накрая се научим да обичаме, това няма да е толкова трудно.

Елена Канлиева Директор ПУ „Драган Манчов”

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени