Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Изложба на 17 творци в Художествената галерия

08 юли 2014, Вторник | 16:39 | прессъобщение

17 творци представиха изложба във Велинград

В рамките на Велинградски празници на културата отново бе открита изложба на творци в художествена галерия Велинград. Там авторите показаха своите произведения, които рисуваха на различни места в Община Велинград в рамките на седмица. Темите, по които художниците работиха, бяха „Орфей и Евридика“и „Бог Плутон“ . Две от своите картини творците подаряват на художествена галерия Велинград. Сред художниците имаше и гости от чужбина. За своето творчество и абстрактно мислене разказа най-младата участничка в пленера Елодие Гароне на 26 години от Франция.

Изложбата вече е експонирана в художествена галерия, а всеки желаещ може да я разгледа. Сред участниците са изявените велинградски творци Мария Кулаксъзова- дългогодишен преподавател по изобразително изкуство и изключителен творец, Бранко Манушев с великолепните му „Макове“ в изложбата, добре познатата на всички нас Светла Граданска — реставратор, иконописец и художни,Ели Главеева със слънчевите си цветове и талантливата Венера Ланджова. Художниците бяха поздравени от  зам.кмета Даниела Салкина, която им връчи грамоти, цветя и рекламни материали от Велинград. Бранко Манушев разказа, че тези пленери са запазена традиция от преди четвърт век и са се провеждали дори и в най-трудните за галерията години. Община Велинград  изказва и своите благодарности към гостите от Франция, Черна Гора, от страната и местните творци, кактои специално на своите спонсори-изворна вода „Бачково“, хотел „Роял СПА“, БЛЦ „Камена“,  фирма „ДАВ“ ЕООД и Обединена българска банка.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени