Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Изложба „Великденски яйца от България- минало и настояще“

22 април 2016, Петък | 10:41 | прессъобщение

Изложба „Великденски яйца от България- минало и настояще“

С наближаването на най-светлия Християнски празник- Великден, Исторически музей- град Етрополе бе домакин на гостуваща изложба „Великденски яйца от България-минало и настояще“, подготвена от Исторически музей- град Велинград.

С откриване на изложбата, поздрав към присъстващите с български народни песни отправиха група „Звездица“-град Етрополе. Гости и представители бяха: Георги Куманов- главен уредник в Исторически музей- град Велинград и доц. д-р Светла Ракшиева- етнограф от Националния Етнографски Институт по Фолклористика.

Бяха представени различни техники за боядисване на Великденските яйца от края на XIX и началото на XX век до днешните съвременни начини. Идеята на изложбата е да се покажат видовете и начините за боядисване и декориране от естествени природни багрила до съвременните начини –пайети, перли, камъни и др.

В знак на уважение г-жа Цветкова- Директор на Исторически музей- Етрополе подари на гостите Великденски „плескани“ яйца. От своя страна г-н Куманов върна жеста и подари книги, които са издания на Исторически музей-Велинград.

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени