Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Годишна изложба на велинградски художници

11 декември 2012, Вторник | 20:50 | култура

Годишна изложба в Художествената галерия

Изложба на Велинградски художници

За 16-ти пореден път Художествената галерия отвори врати за Традиционната изложба на  творците –художници във Велинград. Посетителите при откриването бяха изненадани от разнообразието и многоцветието на изложбата. „Ще видите неща и абстрактни, и реални“, сподели уредникът на ХГ, художникът Бранко Манушев, който също участва със свои акрилни творби - Есен, Зима, Прераждане.

„Картините са нашите знаци за времето, които оставяме на следващите поколения“

прозвучаха като послание думите на Бранко и заинтригуваха интереса на любителите на това изкуство.

Картина на Бранко Манушев

В изложбата, която ще бъде отворена до 22-ри януари 2013г., можете да видите: творбите на доайена на велинградските художници Мария Кулаксъзова, графиките на най-младата участничка Димитрия Дзигарова, картините с акрилни бои на Заварин Веселинов, офортите на Венера Ланджова, дърворезбите на братята-учители Альоша и Валентин Кадьови, „Море“ и „Есен“ на Емил Сердаров, „Руини“-те на Светослав Баръмов, творбите на Димитър и Ели Главееви, двете купи, дарение от Борис Костов на ХГ и фонд „13века България“ и прекрасната картина „Пролт в Юндола“ на покойния вече д-р Иван Ангелов.

Коментари

Имах честта да видя тази духовна красота и ако трябва да напиша пожелание то ще бъде с ноти, които ангелите ще изпеят с прекрасен глас! Нека тази божествена мелодия от Вашите картини да продължи да се лее и през цялата следваща година и занапред! Успех и само нагоре!

#2 Мими в Сряда, 12 декември 2012 09:42

ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ СПАСИТЕЛИ НА КРАСОТАТА В ЖИВОТА!ДА ПРЕБЪДЕ СВЯТАТА ВИ ДАРБА В ПОКОЛЕНИЯТА! ОБИЧАМ ВИ ВСИЧКИТЕ -И ТЕЗИ ,КОИТО ВЕЧЕ ГИ НЯМА ,НО СПОМЕНИТЕ ЗА ТЯХ СА ВЕЧНИ!

#1 МАГДАЛЕНА в Сряда, 12 декември 2012 09:00

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени