Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Васил Левски - революция и свобода“

16 февруари 2013, Събота | 18:50 | култура

Национална изложба, посветена на левски, гостува на Исторически музей Велинград

Откриване на изложба за Васил Левски

На 15-ти февруари Исторически музей Велинград  отвори врати за Националната изложба „Васил Левски- революция и свобода“. Организатори на изложбата са Министерството на културата, Общобългарски комитет „Васил Левски“ и Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, със съдействието и помощта на проф. д-р  Стоянка Кендерова.

 

Изложбата бе открита от Недялка Стефанова - Началник –отдел „Образование, култура и вероизповедание“, а повече за нея разказаха Джени Иванова и Руслан Иванов от Националната библиотека.

Материалите в изложбата са разположени тематично, като са обхванати основни моменти от дейността и живота на Апостола. Изложбата е съпътствана с излъчването на филма „Сеяч на Надежди“, дарен от нашия съгражданин Георги Златинов.

Исторически музей също има свое място  в тази изложба - показана е църковната книга на поп Топорчо-председател на нашия революционен комитет.

За да научите повече , може да посетите и разгледате изложбата, която ще гостува до 31-ви март 2013 г.

Коментари

gadost

#4 mona в Неделя, 24 февруари 2013 15:39

Групата “Да запазим Белоградчишките скали” във Фейсбук сигнализира за готвена злоупотреба с реставрацията на Белоградчишките скали.Става дума за далавери в обществена поръчка по европейска грантова схема в община Белоградчик. Като част от програма е ремонтът на самите Белоградчишки скали. Прокуратурата дори вече е образувала проверка по сигнал, че конкретна фирма ще спечели проекта за близо 5 млн. лева, без да отговаря на условията. Консултант на проекта е Теодора Велинова. Преди време тя бе забъркана в друг скандал с обществени поръчки в община Велинград. Заедно с кмета Иван Лебанов бяха обвинени, че са сключвали неизгодни за общината обществени поръчки. Вече е образувана прокурорска проверка във връзка със съмнение за злоупотреба на кмета Борис Николов и скандалната “консултантка” Теодора Велинова. Оказва се че две от фирмите, независимо една от друга, участвали в процедурата са подали също жалба в прокуратурата с името на спечелилият кандидат преди да бъдат отворени офертите и комисията да излезе с решение за победител. Това накарало компетентните органи да образуват незабавна проверка по случая. В хода на разследването за готвена злоупотреба с реставрацията на Белоградчишките скали според запознати от прокуратурата, са изникнали данни че Теодора Велинова участва в процедури в няколко общини, в които има съмнения за злоупотреби. Такива са Община Велинград и Община Сопот. По данни на проверяващите, зад фирмите които подготвят критериите за избор на консултант там стои Теодора Велинова. В последната община интересното е, че Теодора Велинова изготвя критериите по процедурата за избор на управление на проект “Реконструкция и модернизация на канализационната мрежа, подмяна на амортизираната водопреносна мрежа на гр. Сопот”, в която тя ще участва. Това гарантирало че консултантската фирма на Теодора Велинова “Ер Джи консултинг” ООД, участваща в консорциум, ще спечели процедурата за управление на проекта за инженеринг, респективно за избор на изпълнител на проекта. Или с други думи Велинова прави критерии за избор на консултант и после печели поръчката за консултант отново тя.

#3 в Неделя, 17 февруари 2013 19:24

сега става 5 години спа столица на балконите няма ли да има концерти дано да има но да са поканили някой известни певици а не някакви си измислени но може и общината да няма пари ако нямат пари няма да се учуда

#2 в Събота, 16 февруари 2013 20:39

само тапизми как няма нищо свесно във този град ние сме по зле и от село супер че са обрали лебана и всичко са мо взели пари злато и медалите

#1 в Събота, 16 февруари 2013 20:36

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени