Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Изнесена приемна на кмета Коев

09 май 2018, Сряда | 22:48 | прессъобщение

Изнесена приемна на кмета д-р Костадин Коев

Кметът на ОбщинаВелинград д-р Костадин Коев проведе изнесена приемна в Клуб на пенсионера в кв. Лъджене.

Той запозна присъстващите с проектите, по които се работи в момента и най-вече с Проекта „Нова визия  на централна градска част, местата за отдих и ремонт и реконструкция на уличната мрежа във Велинград”. Кметът д-р Коев обясни на гражданите и внесе яснота  за намеренията си за централната част. Той не скри, че проблемите са много и първоначалният проект, наследен от предишното управление, е бил “заредена бомба”. Оказва се, че има много непредвидени неща и новият екип трябва да намери начини проектът да бъде спасен. Според заданието настилката от старата община до Чашата е в добро състояние и е предвидена само рехабилитация. Не са предвидени “шапки” и “чела” за оградите на зелените части. Проектирана е нова сцена с нефункционална кръгла форма, поставена пред жилищната сграда на бул. “Съединение” и то върху място, където са съсредоточени комуникациите за високо напрежение на “ЕВН” и 3 шахти с кабели на БТК и телевизии.

Съгласно условията на оперативната програма, която финансира проекта, е допустимо да се извършват промени по време на строителството, като общата им стойност не може да надвишава 10% от стойността по договора. Затова сега общината е принудена да търси варианти да реши част от проблемите, включително и със собствени средства. Част от забавянето на старта на проекта бе,  да се намери трайно решение на важен за центъра проблем: подмяна на водопровода и канализацията от ул. “Юндола” до ДГС “Алабак” и ул. “Лиляна Димитрова”. Стана ясно, че те ще бъдат финансирани със средства от субсидията за капиталови разходи на общината.

Д-р Коев сподели, че в участъка от сградите на общината до Чашата вече върви пълната подмяна на старата настилка с нова, като се спазва идеята да се ползват максимално естествени материали - мрамор и гранит. Поставят се нови гранитни плочи с размер 80/40/5 см (по проект дебелината на плочите е била 3 см, но по настояване на общината е увеличена за по-голяма здравина и издръжливост). Централният площад ще бъде на едно ниво, изцяло с настилка от мрамор и гранит. „Искаме да изградим нещо трайно, което да служи за години напред”- подчерта кметът.

Присъстващите поставиха проблеми свързани с водоснабдяването, с нарушената инфраструктура, Културния дом, баните в града. Обсъдени бяха и вандалските прояви на недобросъвестните граждани, които разрушават  непрестанно парковите съоръжения.„Сигурността на гражданите, превенцията на престъпността и вандализма- това е основната ни задача.”-каза кметът. Д-р Коев ги успокои, че вече има монтирани 8 камери на четирите вход/изход в града, като поетапно ще бъде обхванат целият град, включително и в парковете.

Изнесените приемни на кмета д-р Коев ще се състоят по график, както следва:

15 май /вторник/ от 14:30ч. в клуб на пенсионера в кв. Чепино

22 май /вторник/ от 14:30ч. в клуб на пенсионера в кв. Каменица.

След уточняване на датите, местата и часовете на останалите изнесени приемни дни, ще Ви уведомим допълнително.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени