Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Изпращане на Орхан Калдъръмов за участие в спортни игри в Белгия

05 септември 2014, Петък | 19:12 | образование

Изпращане на Орхан Калдъръмов за участие в международни летни игри

В китното малко Помощно училище „ Драган Манчов" гр.Велинград се обучават деца със специални образователни потребности и множество увреждания, деца с много мечти и очаквания.

Този факт, за нас учителите и целия персонал, е повод за гордост .

Всички биха попитали: „Защо?„

Ще отговорим простичко и ясно :

– Гордеем се с постиженията на нашите ученици във всички области, радваме се заедно с тях на получените отличия, медали и грамоти ,а те не са никак малко и преживяваме техните разочарования и загуби!

Това ни дава сила и увереност да продължаваме да работим и да докажем на всички ,че тези деца имат своите способности и са готови независимо от вида на нарушението си да се включат  в различните по вид мероприятия, изяви и спортни състезания.

Вярата в доброто ни сплотява пред една прекрасна идея. Целта, която обединява усилията ни, е непрекъснато да поощряваме това, което могат и да го развиваме. Нужно е да се грижим не само за живота на децата, а да развиваме умението да изпитват радост с тези сетива, които имат и възможностите, които притежават.

По отношението към тези деца личи хуманността на едно модерно общество.

Учениците със СОП имат нужда от нашата подкрепа.

Да ги приемем и обичаме такива, каквито са и им пожелаем успех!

 Децата са като звездите. Ние, учители и родители, само трябва да уловим светлината!

Такава звезда от нашето съзвездие  е и Орхан Герганов Калдаръмов,  ученик от Xклас –доказал се като добър футболист и атлет.

 От 2003 година до днес учебното заведение ежегодно участва  в организирани  от Спешъл Олиппикс -  България регионални и национални игри и мероприятия, където имаме спечелени множество награди. Орхан е активен участник в тези игри, като през 2008 година взима участие в състезания на Национално ниво в град София по бадминтон индивидуално и в смесени двойки, където има спечелени отличия.

С желание и ентусиазъм участва в сформираните спортни клубове по проектите „УСПЕХ”,  „Бъдете с Нас – и Ний сме като Вас”, организираните от училището извънкласни и извънучилищни мероприятия, където десетокласникът получава заслужени грамоти и награди. През изтичащата вече година Орхан получи и сертификат за успешно участие в международен проект за безопасност на движението по пътищата „Твоите идеи- твоите инициативи.”

2014 година е една от най -успешните за него, защото  той бе един от тримата номинирани ученика и късметлията в жребият изтеглен на 25.02.2014 год. в залата на Община Велинград, от заместник-кмета г-н Исмет Бабучи и г-жа Весела Златева да  участва в Международните летни игри в гр. Антверпен - Белгия. Тази учебна година Орхан успешно завърши Х клас и придоби първа степен на професиална квалификация по професия-„Работник в дървообработванито“ ,специалност – „Производство на тапицирани изделия“.

Сега нашите очаквания са да се представи отлично и да зарадва всички нас с нови спортни успехи на игрите в Белгия.

Както самият той казва:

  -„ Участието ми в Спешъл Олимпикс ще промени живота ми. Всички емоции, които ще изпитам по време на игрите, със сигурност ще ме  направят малко по-смел, по-добър и по-уверен в себе си!“

Не ни остава нищо друго, освен да му пожелаем  на добър път на 08.09.2014 година и много, много успех !!!

 

Елена Канлиева - директор

Помощно училище „Драган Манчов” - Велинград

Днес сутринта, в малката зала на Община Велинград, в присъствието на медии и общински служители, Орхан Калдаръмов бе специално поздравен от кмета Иван Лебанов и ВИД председател Общински съвет Александър Гагов. Те му пожелаха успешно представяне в Спешъл Олимпикс и му поднесоха подаръци. Тамара Маргова, учител от ПУ "Драган Манчов", която представи презентация за успехите и дейностите на училището, изказа своята искрена благодарност към кмета и общината за подкрепата и съдействието, които проявяват към тяхното училище.

Коментари

Браво,пожелавам успех.

#1 anom в Петък, 05 септември 2014 19:30

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени