Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Извънредна сесия на Общински съвет Велинград

23 май 2019, Четвъртък | 07:44 | прессъобщение

Съветниците не освободиха управителя на „ВКТВ” - ЕООД Велинград

В голямата зала на Община Велинград се проведе извънредна сесия на Общински съвет- Велинград. Тя бе свикана във връзка с предложение от общинските съветници от ПП „ГЕРБ”, за прекратяване на договора за управление на „ВКТВ”-ЕООД с Георги Мяшков. Това предложение бе наложено, тъй като г-н Мяшков не успя да оправдае очакванията, за решаване на конкретни проблеми с водоснабдяването в кратки срокове. Причината е, че ВиК- сектора е в изключително тежко състояние, поради пълното безхаберие от предишните  кметове, множеството пропуснати възможности най-голямата, от които - проект за цялостна подмяна на водопреносната мрежа на стойност 52 милиона лева безвъзмездна европейска помощ, дългото източване на дружеството под формата на лоши договори и неправилно управление, липса на стратегия за инвестиции във водните съоръжения през годините и за погасяване на дълговете. Общинската собственост на дружеството не позволява да се ползват европейски пари. Шансът в тази посока бе учредяване на водна асоциация с общините Сърница и Ракитово, което не се случи. Община Велинград трябва да се справя сама и да разчита единствено на помощ от българското правителство.

И в тази връзка д-р Коев заяви пред съветниците „За да очакваме помощ от правителството първо трябва да се обединим и да си помогнем. Общинското ръководство взе колективно решение и без значение от политическата си принадлежност се обедини за оздравяване на Общинската болница. Днес трябва да направим същото и за другото голямо общинско предприятие -„ВКТВ”.

Предложението беше подкрепено от 11 съветници, 10 се въздържаха, а един бе против. Поради недостатъчния  брой гласове в подкрепа на внесеното предложение за освобождаването на настоящия управител на „ВКТВ” – ЕООД – Велинград, то не бе прието.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени