Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Японски изгрев над Велинград”

30 юни 2010, Сряда | 15:34 | прессъобщение

Ден на Япония в Община Велинград

прес съобщениеНа 4 юли 2010 г. в Художествената галерия (къщата на Баба Цвета) ще се проведе Ден на Япония в Община Велинград, озаглавен  „Японски изгрев над Велинград”. Официалното откриване е насрочено за 13.00 часа. В програмата на Деня на Япония е включено приветствие от Ая Отаки – културно аташе на Япония, представяне на Програмата на японското правителство „Доброволци за популяризиране на японската култура – J-CAT” , „Икебана“ – презентационен филм, традиционно японско облекло, хвърчила, японска калиграфия.

Ще бъде представена постоянна експозиция „Душата на  японската  кукла”от Пловдивски регионален исторически музей и  споделяне на опита по изпълнение на културен проект, финансиран от Японското посолство от н.с. Шивачев – директор на Пловдивски регионален исторически музей. За 15.30 е насрочена прожекция, свързана с темата „японски кукли”, който е откъс от филма на Акира Куросава „Сънища” . От 15.45 ще бъде предствена лекция „Японското кино в България” от  д-р Андроника Мартонова – н.с. I степен от Института по изкуствознание–БАН, както и прожекция на японски филм.

На 6 юли от 17.00 часа в Художествената галерия ще бъдат отбелязани 150г. от рождението и 77 години от смъртта на възрожденеца от Чепинско Филип Главеев. Планира се на бъде представена презентация за живота и делото на видния учител с цел да се полуляризира сред по-младото поколение личността на една от най-значимите исторически личности в Чепинско

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени