Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Калина Десподска в Битоля

22 май 2014, Четвъртък | 12:56 | култура

Калина от ДЮВИШ "Звънче" с участие в Международен фестивал

На 08-ми и 09-ти май в град Битоля РМакедония се проведе Международният фестивал "Си-До".На този фестивал участваха деца от шест държави:Черна гора, Македония, България, Сърбия,

Босна и Херцеговина, Хърватска, които представиха песни от различни автори.В предварителната класация са взели участие повече от 200 изпълнителя .Тази класация се провежда в продължение на една  година.

Последните три месеца преди фестивала в надпреварата се включват и чужденците.Всичко това става чрез електронно гласуване. На финала остават 20 деца с 20 песни.Изпълнителите на тези песни се явяват на гала концерт, който се снима от националната телевизия.Приятно бяхме изненадани от пълната зала, която събира повече от хиляда човека. След това този концерт се излъчва по телевизията всяка седмица и така класацията продължава, пак по електронен път, докато остане само един от тези 20 автори, който става композитор на годината.Нешата малка звездичка Калина,се представи с песента на композитора Миле Шерденков,а тя сенарича "Споменар".Изпълнението на Калина беше прекрасно, а в предварителното прослушвне за участие на девети май-Деня на Европа, лично кмета на Битоля е пожелал Калина да изпълни песента "Споменар",  която вече е хит в цяла Македония. Пред погледа на хиляди местни хора и гости на града Калина бе прекрасна, направи отлично впечатление и с визия и с изпълнение. На девети май Калина пя три пъти пред повече от четири хиляди души.Това участие на Калина и за школата ни е голямо признание за труда и успехите на нашите възпитаници. Тук искам да спомена ,че тя единствена представи България и то наистина достойно .Кали беше забелязана и от други директори на фестивали. Така първата покана за слeдващата година е за фестивала "Илбери"-град Скопие, на който фестивал вече сме били с Анелия Рачева.Там залата, в която се провежда, също е с капацитет над три хиляди човека.

Нашето пожелание към Калина е: "Нека Бог да я пази,да и помага и да я води уверено към върха!"

Благодарим ти мило дете!

 

сем.Казалиеви

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени