Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Калина, Николета и Венелин с нови успехи

13 юни 2017, Вторник | 16:21 | прессъобщение

Калина, Николета и Венелин с нови успехи

На 10 юни в град Челопеч се проведе първи фестивал за млади изпълнители ,, Моята песен за България".  Фестивалът има за цел популяризиране на българската песен, разпалване на родолюбиви чувства у подрастващите, насърчаване изявата на млади изпълнители в певческото изкуство, стимулиране създаването на нови песни за България. В събитието, което се състоя на амфитеатралната сцена на красивия парк "Корминеш", взеха участие индивидуални изпълнители и вокални групи от цялата страна на възраст до 18 години. Техните изпълнения бяха оценявани от професионално жури с председател композиторът Светослав Лобошки и членове - популярният оперетен и поп певец Орлин Горанов и естрадният певец и музикален педагог Етиен Леви.

Нашите звънчета Калина Десподска и Николета Сачкова успяха да покажат своите възможности и завоюваха заслужено наградите си.  С първа награда бе отличена Калина във втора възрастова група с авторските песни ,,Пътуване" и ,,Молитва за България"музика и аранжимент Иван Казалиев .  С песента ,,Молитва за България'' Калина се състезаваше и за голямата награда на фестивала от 1500 лева за нова авторска песен за България.  Престижен успех при индивидуалните изпълнители постигна Николета Сачкова, която спечели първа награда в трета възрастова група с изпълненията си на песните "Майка ми" из репертоара на Лили Иванова  и ,,Love runs out". Калина и Николета пяха на Гала концерта на фестивала, където официално получиха красивите си статуетки. Те двете  получиха множество комплименти и признания от журитo и си тръгнаха с прекрасни спомени от чудесния фестивал.

На 27-ми май се проведе в град Казанлък поредният фестивал ,,Българска роза“. На него взеха участие Калина Десподска, Николета Сачкова и Венелин Каленов. Всички те се представиха достойно и спечелиха съответно своите награди: Николета и Венелин се завърнаха във Велинград, завоювали 2 трети места.

                                                                                                                    Сем. Казалиеви

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени