Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кална баня отвори врати

15 февруари 2012, Сряда | 12:30 | прессъобщение

Банята вече е отворена за посетители

С водосвет, отслужен от свещеник отец Иван, Кална баня отвори врати след близо 5-годишно прекъсване. Заради неизпълнение на задълженията по концесията Общината след определение на Върховния административен съд разтрогна договора с наемателя - СД“Братя Бееви“ и обществената къпалня бе върната на велинградчани. 

Благодарение на непрестанните усилия на кмета Иван Лебанов се стигна до крайната цел – ОбС - Велинград взе решение, с което стопанисването на обектите бе възложено на Общинско предприятие “Спортни имоти и пазари“. Поради занемареност обаче през годините банята в Каменица и тази в Чепино, предоставена на „Мавекс“ ООД се нуждаят от ремонт. За целта се изготвя  предложение за основен ремонт на къпалните и се очаква процедурата за прием на проектни предложения в изпълнение на Стратегията за местно развитие на териториите на общините Белово, Септември и Велинград. Община Велинград реши да кандидатства за финансиране по мярка 322  по изпълнение на Стратегия за местно развитие, управлявана от Местна инициативна група „Белово, Септември, Белово”, като сумата, която ще е заложена в проектното предложение  за ремонт, възлиза на около 150 000 лв. без ДДС.Така след дългогодишни съдебни дела и благодарение на непрестанните усилия на кмета Иван Лебанов баните да бъдат върнати на Общината, велинградчани най-после ще имат възможност да ползват лековитите минерални води на двете бани на изключително преференциални цени.

По график къпалнята в Кална баня в понеделник-сряда-петък ще бъде отворена за жени, а във вторник-четвъртък-събота-за мъже. По предложение на кмета на Община Велинград Иван Лебанов са въведени безплатни дни за пенсионери, инвалиди и учащи се - вторник-мъже, сряда-жени, потвърди шефката на ОП“Спортни имоти и пазари“ Юлиана Ковачева.

Коментари

Никой да не плаща за синя зона и масов отпор на тия от контрола по паркирането!!!

#17 в Четвъртък, 23 февруари 2012 20:09

Поради занемареност обаче през годините банята в Каменица и тази в Чепино, предоставена на „Мавекс“ ООД се нуждаят от ремонт. А някой ще потърси ли отговорност на тричко за занемареността на банята?Крайно време е и този вълк да си получи заслуженото?Стиго е крал и ял от нашата паница!!!Цял живот него храним а сега и поколонието му!!!

#16 в Сряда, 22 февруари 2012 14:12

Nqkoi moje li da mi kaje banqta v chepino dali veche raboti?Blagodarq predvaritelno.

#15 ELI в Петък, 17 февруари 2012 15:54

Лебанов да целува рацете и краката на " ДПС " заштото те му помогнаха !!!

#14 в Петък, 17 февруари 2012 09:31

Никъде в законите на страната не е писано ,че кмета не може да си пие.Много ви е яд че ви би на изборите нали?Ако щете лична охрана му назначете,пак няма да го махнете.В следващите 3 и половина години Лебанката ще е кмет и е крайно време де се примирите.По добре вземете да седнете да се разберете та и вие да си пиете с него и работата да върви,и без това от никой нищо не става.Нито кмет нито съветници нито служители.

#13 в Петък, 17 февруари 2012 08:33

Смейте с ,но през това време айдуците Лебанов и Лупов балират пачки и ви гледат сеира, язък, че депутатът е бивш полицай и да не можете да намерите начин да го хванете в нарушениe. Ами там, където е командирован, във всички ведомства има камери. Колкото, кога и къде пие, хората от три общини знаят, само вие не.

#12 в Петък, 17 февруари 2012 08:01

хахаха, много забавно станало тук :L

#11 в Четвъртък, 16 февруари 2012 21:41

Абе колега идеята ти е добра само не знам като решат да пият със Слави Лупов кой да пратим??А освен това Каферинова и Томето ще ги включим ли в преследването,и без това и двамата ги бива в партизанската дейност.... :y :y :y

#10 общински съветник в Четвъртък, 16 февруари 2012 21:05

Аз предлагам да се редуваме общинските съветници! :L Той в София-Аршинков по него. Той в Пловдив-Гагов тръгва след него. Лебанов към Видин- Ходжов плътно до/зад него. Той лятото по морето- аз край него 8дегазиран разбира се/ .... :y

#9 Общински съветник 1 в Четвъртък, 16 февруари 2012 20:46

Първо ,администрацията на общинския съвет е точно 1 човек.Къде да го командироваш??А за да го пратиш някой казва ли ти къде е командирован кмета??Никой.Никой не знае кога кмета е в болнични,кога е в командировка,кога е на семинар,кога е в кръчмата и кога спи!Повярвайте че ако има форма до сега да е била използвана.

#8 До 7 в Четвъртък, 16 февруари 2012 17:04

Съгласно ЗМСМА кметът няма право на повече от 6 месеца болнични. Лесно се проверява дали ги е надвишил и дали болничните са достоверни. Колкото до командировките- също се проверяват много лесно.Възлагате на двама човека от администрацията на Общинския съвет, командировайте ги на мястото, където е и командировката на кмета, като го заснемат с камера или фотоапарат дали действително е ходил там. Ако не- нещата стават много лесни- при 3-4 такива нарушения и оформени командировъчни от кмета, то същият подлежи на наказателно преследване за съставяне на документи с неправилно съдържание, вследствие на което се облагодетелства. Пожелавам ви успех! Стегнете се!!!

#7 До №6 в Четвъртък, 16 февруари 2012 11:43

И как според теб да докажем че кмета не си изпълнява функциите за повече от месец??Като той или е в болнични,или е в командировка/която сам си разписва/или е по работа в София.Кажи как да го направим и ти гарантирм не един а два банкета!

#6 в Четвъртък, 16 февруари 2012 09:08

№ 4 направих си труда и отворих ЗМСМА. Според мен съществува възможност да се отстрани кметът на общинната по Чл. 42. ,ал. 1 , т.9. (нова - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) при неоснователно отсъствие от работа за повече от един месец. Стига да има желание от ваша страна. Поне може да го принудите да идва редовно на работа , ако не друго .Това е във вашите възможности и компетенции.

#5 в Четвъртък, 16 февруари 2012 07:20

№1 и да поискаме оставката на кмета мислиш ли че ще си я даде така лесно???Едно време ЗМСМА позволяваше кмета да бъде отстранен от общинския съвет заради неизпълнение на служебни задължения.Сега вече не може.Ето кмета вече почна с номерата,2 седмици болнични,после пак и пак и така до нова година и новия бюджет.Нали му гласувахме кредита и бюджета и сега може да не ходи на работа.

#4 общински съветник в Сряда, 15 февруари 2012 23:57

KMETA E NESHTASTNIK I NEKADARNIK!

#3 в Сряда, 15 февруари 2012 21:13

Тоя път от общината са написали съобщението като ОДА ЗА КМЕТА :L

#2 weltmeister в Сряда, 15 февруари 2012 17:56

А, бе хубаво хвалите банята и кмета , но тоя кмет да хване най после да впрегне титанците да изхвърлят препълнените гюмове, защото ще чакам още малко и ще взема да изхвърля боклуците си на уличното платно, та да но се сетят властниците да си свършат работата. Като не може да се справи със задълженията си на кмет, господата общински съветници да му поискат оставката, а не да се тюхкат и вайкат. Да побързат да си свършат работата, че от Спа ледена столица, ще си придобием нова титла- боклучарска столица, а защо не и Столица на заразите?

#1 в Сряда, 15 февруари 2012 15:45

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени