Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Каменица и каменчани

18 ноември 2009, Сряда | 10:15

Изложба-тържество в клуба на пенсионера Каменица

Каменица и Каменчани   "Каменица и Каменчани" - под такъв надслов вчера 17 ноември от 14:00 членовете на пенсионерския клуб Каменица, показаха, че обичат, тачат и помнят своето минало и хора. Официални гости на това тържество бяха г-н Иван Лебанов и зам. кмета г-н Георги Янчев, Мария Матева и Никола Делиев. Във фоайето на клуба бе наредена красива изложба, показваща бита и традициите в миналото в Каменица, Велинград. В залата на клуба по стените бяха наредени много черно-бели снимки, а масите - отрупани с типичните каменски ястия - боб-софенка, пастърма, малки завити сърмички, питки, баници, тиквеник, печени картофи и др.

   Мария Кадреева, председателката на клуба, направи една ретроспекция, за да разкаже и да припомни на всички миналото и хората, които не трябва да се забравят. Много изпълнения на вокалната група към клуба, стихове и топли думи направиха изживяването неповторимо.

   Вижте снимки: "Каменица и каменчани" и видео акценти:

Get Adobe Flash player

Коментари

Браво..... трябва да се помни и тачи миналото. Браво на каменчани.

#4 Rdlk в Четвъртък, 19 ноември 2009 16:52

Много интересна е сценката с двете баби. Много автентично говорят. "жонала", "вашАт", "момОта"..

#3 Spas в Четвъртък, 19 ноември 2009 11:30

Мария Влахова и Павлина Терзиева ,са олицетворението на каменчанката, преданната съпруга,майка и баба. Духовно богати жени -пример за подражание.

#2 Dimka в Сряда, 18 ноември 2009 21:03

Taka se saxraniava natsionalnia dyx!Taka mladite 6te opoznaiat rodovete si!Privetstvyvam tezi geni!

#1 Abrikort в Сряда, 18 ноември 2009 17:53

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:

Пролетно хоро 2019
21 март 2019 | 07:38
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени