Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Каменица през вековете

20 септември 2009, Неделя | 10:58

Представяне на книгата на Васил Содев

Велева Ракшииева представяне книга   Четвърти том от историческата поредица "Цепина" - "Каменица през вековете" от Васил Содев бе представена в Художествена галерия Велинград на 17 септември от 17 часа. Вечерта бе открита от Снежана Велева, директор на Исторически музей Велинград, която обясни, че години наред книгата е била в ръкописна форма и сега вече е отпечатана и достъпна за желаещите да я прочетат. Представянето продължи Светла Ракшиева, ст.н.с. към Етнографски институт с музей към БАН:

Всички тези книги, които и за вбъдеще ще бъдат публикувани в тази поредица допринасят все повече за създаването на една пълнокръвна, цветна картина на миналото, на историята, на културата на Чепинския край, а това наистина е достойно за адмирации.

   Отношение към разглеждането на книгата и към личността на Васил Содев взеха Анета Шопова, първият директор на Исторически музей-Велинград и Георги Пашов, близък приятел и съидейник на Васил Содев.

   Вижте част от представянето:

Get Adobe Flash player

Коментари

А кои са другите три тома?

#1 Spas в Понеделник, 21 септември 2009 08:31

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени