Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Община Велинград ще се включи в „Да изчистим България за един ден"

16 април 2014, Сряда | 19:51 | прессъобщение

Община Велинград с включва в кампанията bTV - „Да изчистим България за един ден"

И тази година Община Велинград ще се включи в ежегодната кампания на bTV - „Да изчистим България за един ден". Целта на кампанията е по-чиста и красива  България. Именно по този повод Община Велинград е организатор на местно ниво и учтиво ви призовава на на 26-ти април 2014 год. (събота) от 9.30 часа заедно „Да изчистим България за един ден“. Почистването на всички замърсени терени и райони се извършва на доброволни начала от гражданите на Община Велинград. Администрацията  ще осигури найлонови чували и ръкавици на доброволците, които желаят да се включат в инициативата на bTV - „Да изчистим България за един ден". Чувалите ще могат да се получат на 23-ти, 24-ти и 25-ти април 2013г. (сряда, четвъртък и петък) от 10:00 часа до 16:00 часа в стая №13, 1-ви етаж на новата сграда на Община Велинград от  Салих Чолаков и  Георги Прегьов. В самия ден на почистването- 26-ти април 2014г. (събота от 9.30 часа до 16.00 часа) чували и ръкавици ще бъдат осигурени в сградата на Община Велинград от дежурния по община. При получаването на чувалите и ръкавиците задължително да се посочи района, в който ще се извърши почистването, за да може след това фирмата по чистота да извози всичките отпадъци на градското депо. Всички граждани, които не са получили чували и ръкавици, ще могат да почистват и събират отпадъците на купчинки, като след това се обадят на  GSM: 0878-932-071 или 0878-932-068 за изпращане на бордова кола за вдигане и транспортиране на събраните отпадъци до градско депо.Събраните отпадъци в чувалите по възможност да се завържат с цел предотвратяване на повторното им разпиляване. Чувалите с отпадъците да се поставят до контейнерите за отпадъци, за извозването им на градско депо. Да се информира фирмата по чистота за извозване на отпадъците на телефони:  на GSM: 0878-932-071 или 0878-932-068. Ако ние не се погрижим за нашата природа и мястото, където живеем, няма кой да го направи. Да почистим и съберем разпилените  отпадъци по районите и парковете на Велинград. Да мислиш за околната среда означава да мислиш за себе си. Нека заедно превърнем Велинград в едно по-чисто и уютно място за живеене и за приятна почивка и отдих на нашите гости.Кметът на Община Велинград Иван Лебанов и неговият екип предварително благодарят за Вашата сериозна гражданска инициативност. Ръководството и служителите на администрацията също ще се включат в почистването на замърсените райони около река Луковица по поска 4-ти колометър.

 

Община Велинград е определила следните места за почистване:

 

1.)  За квартал КАМЕНИЦА – гр. Велинград:

1.1.)Замърсен терен с битови и строителни отпадъци между бивш „Завод за детски играчки” и кв. Асфалтова база. Отпадъците са върху терени – ливади от лявата страна на течението на река Еленка. Почистване с механизирана товароподемна техника и ръчно събиране на дисперсно разпилени битови отпадъци.

1.2.)Замърсен терен с битови и строителни отпадъци от двете страни на дере Власа – нагоре по улица „Драва”. Почистване на битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

1.3.)Замърсен терен с битови и строителни отпадъци от двете страни на бреговете на река Чепинска при Калъчов мост. Почистване на битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

1.4.)Замърсени терени около пътя за градско депо за ТБО-Велинград. Почистване на битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

1.5.)Замърсени терени около Гробищен парк кв. Каменица и по пътя към село Драгиново до мебелна фабрика "ДЕЙЗИ". Почистване на битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

1.6.)Замърсени терени район Буков дол – изходите на всички улици, водещи към ливадите. Почистване на битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

 

2.)  За квартал ЛЪДЖЕНЕ – гр. Велинград:

2.1.)Замърсени терени с битови и строителни отпадъци около границите на ОУ „Георги Бенковски” и бреговете на река Чепинска в този район. Почистване на битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

2.2.)Замърсени терени с битови отпадъци около улица „Никола Вапцаров”,  околовръстен път срещу бензиностанция "Коцан" и около новопостроения параклис до река Чепинска. Почистване на битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

2.3.) Почистване на лесопарк „Вельова баня”: - между ул. „Юндола” и пътя за банята и „Младежки парк” - между река Луковица и почивна база на „Трудещи се селяни” от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

2.4.) Почистване на лесопарк „БОР”: - районите под SPA Hotel “Bor” и районите около паметника на Вела Пеева от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

2.5.)Почистване на „Зеления пояс” между двете страни на ул. „Димитър Талев”, от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

2.6.)Почистване на лесопарк „ДВОРЕЦА”: - района под SPA Hotel “Dvoretsa” и района около бившето лятно кино от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

2.7.) Почистване на парка срещу бензиностанция „Петрол” от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

2.8.)Почистване на битови отпадъци по ул."Кисловодск", пътя към местността "Елените" и участъците около пътя от "Горски техникум" до комплекс "ЗОРА".

2.9.)Почистване на замърсени терени от двете страни на улица „Цар Самуил” от строителни и битови отпадъци с гребла, ръчна уборка и механизирана товароподемна техника.

 

3.)  За квартал ЧЕПИНО – гр. Велинград:

3.1.) Почистване на парк „Клептуза”, районите около долното и горното езеро и в речното легло на р.Чепинска до дървения мост от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

3.2.)Почистване на парка срещу ж.п. гара Чепино, скатовете под ОУ „Неофит Рилски” от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

3.3.)Почистване на парка срещу спирка „8-ми март”(Паничките), от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

3.4.) Почистване на „Зеления пояс” между двете страни на ул. „Васил Левски”, от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

3.5.) Почистване на парковото пространство около баните – Чепино и включително и района около „Топилата” – Чепино от растителни и битови отпадъци с гребла и ръчна уборка с чували.

3.6.)Почистване на замърсени терени около пътя за пречиствателна станция за питейна вода на гр.Велинград (над хотел „Камена”).

3.7.)Замърсени терени в квартал "Анезица". Ръчна уборка на битови отпадъци в чували.

3.8.)Почистване на замърсен терен зад хотел „България” мужду ул. „Антон Страшимиров” и детската градина. Ръчна уборка на битови отпадъци в чували.

 

4.)  За всички останали населени места на Община Велинград:

Кметовете и кметските наместници организират хората, които желаят да почистват замърсени терени в съответното кметство:

4.1.)Почистване на замърсени терени по улиците на селата.

4.2.)Почистване на замърсени терени около учебните заведения и административните сгради.

4.3.)Почистване на замърсени терени около входно – изходните пътища на съответното населено място и самите общински пътища.

4.4.)Почистване на замърсени терени около закрити стари селски сметища за битови отпадъци.

4.5.)Почистване замърсени терени по бреговете на реките и потоците в и извън населените места.

4.6.)Почистване на замърсени терени на места за отдих и почивка – заслони, барбекюта, летовища и др.

Коментари

Поредната малоумна кампания в страната. България, както и всяка една територия на планетата, не се чисти за един ден кампанийно, просто трябва да се вземем в ръце да поддържаме чистота и да не замърсяваме през всичките 365 дни в годината.

#2 Blind man в Вторник, 22 април 2014 07:51

Нека чистят периодично циганите, които вземат помощи и най много замърсяват .Това почистване не върши работа, защото след 3 дни циганията е пак на лице .Трябва глоби за тези, които замърсяват, а не 1 годишно..

#1 в Петък, 18 април 2014 09:26

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени