Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кампания„ Да напълним голямото сърце на Велинград”

23 април 2019, Вторник | 11:24 | прессъобщение

В Деня на Земята започна кампанията „ Да напълним голямото сърце на Велинград”

По инициатива на кмета на община Велинград в Деня на Земята на площад „Николай Гяуров” бе поставено огромно сърце за събиране на пластмасови капачки. Под мотото „Да напълним голямото сърце на Велинград” стартира кампания за закупуването на „Дигитализираща система за мамография“ за МБАЛ – Велинград.

Благотворителната инициатива има две цели – разделното събиране на пластмасовите капачки и осигуряването на скъпата медицинска техника. Очакваме всеки велинградчанин и гост на града ни да даде своя малък принос за напълването на голямото сърце. 

За информация – пластмасовите капачки от бутилки са най-трудно разградими в природата, тъй като те се изработват от най-твърдия ПВЦ-материал. Когато се напълни голямото сърце, капачките ще бъдат предадени за рециклиране. Така помагаме на природата, опазвайки я от този опасен химикал и се включваме в тазгодишната световна кампания за Деня на Земята - „Свят без замърсяване от пластмаси“.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени