Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Нови успехи на ВГ „Караоке”

31 март 2013, Неделя | 17:56 | общество

Успехи на ВГ „Караоке” на Фестивала "Еврогрейд"

Караоке на фестивала Еврогрейд

Фестивалът Еврогрейд е част от поредица мероприятия, в програмата на Фестивален сезон 2013 г.,  провеждащи се в гр. София, зала 2 на НДК. Целта На фестивала е да привлече  младите хора към съпричастност за съхраняване на изконно българското - обичаи, бит, нрави, отколешни традиции, културно наследство, което запазва нашата идентичност в Европейското семейство.

Фестивалът има за цел, да даде шанс за изява на значителен брой деца и млади хора и да допринесе за повишаване на мотивацията им, да се занимават с конструктивна творческа дейност и в съвременното танцово и певческо изкуство, като превантивна мярка в борбата срещу порочните зависимости (цигари, алкохол, наркотици и др.) и агресията.

За първи път тази година участват децата от Вокална група „Караоке” към Читалище „Отец Паисий 1893” с ръководител Юлиана Ковачева.

В залата, в която се провежда форматът „Гласът на България”, достойно се представиха в първа възрастова група: Мария Лекова (дебют), Лили Радойчева и Ани Ушева, от които Ани Ушева завоюва първо място и златен медал с прекрасните песни „Арлекино”, от репертоара на Емил Димитров и „Повей, ветре” на Паша Христова. 

Във втора възрастова група (5-8 клас) конкуренцията беше изключително силна – 32 участници. Със своите изпълнения ни завладяха Александра Ачева, Кристина Попова, Кристин Костова, Георги Филипов, Сонай Юсеин, Иванка Средкова, където Георги, Сонай и Иванка получиха специални награди и оферта за участие в Международен фестивал на Еврогрейд по избрана от тях дестинация и с процент на отстъпка от разходите.

В категория Вокални групи се представи Квинтет „Paradise” (Иванка Средкова, Диана Чолакова, Сонай Юсеин,  Наташа Златева) и спечелиха заслуженото трето място.

Започва един успешен творчески сезон за ВГ „Караоке” с пет приза! Само за миналата година децата имат общо 25 медали и награди.

Най-коментирани новини през последния месец:

Седем разказа за вярата
06 април 2019 | 08:22
Проект World of emotions
09 април 2019 | 14:41
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени