Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Караоке" отново на високо ниво

24 юни 2010, Четвъртък | 12:50 | култура

"Караоке" с нови награди

Караоке в НесебърНа 16, 17, 18 и 19 юни 2010 г. се проведе 11 Международен детско-юношески фестивал ”Слънце, радост, красота” в град Несебър. В него взеха участие 2300 деца организирани в творчески колективи, в това число и   изпълнители от България и 8 други страни в 5 вида изкуства:
-Хореографски колективи/ фолклорни, класически, модерен балет, спортни, характерни, мажоретни и др. танци/
-Фолклорни ансамбли и изпълнители на народни песни и инструменти
-академични хорове,солисти
-вокални групи и изпълнители на забавна музика
-изобразителна изкуство
-групи за циркова акробатика,спортен рокендрол, илюзионисти и други нестандартни форми на детско-юношеско творчество. 

Караоке в НесебърНевероятно красиво бе дефилето на всичките участници ,облечени в сценичните си облекла или с тениски с логото на фестивала,носещи слънца с името на групите си.В колона приблизително 2 км деца скандираха имената на своите състави,докато стигнат до вратата на стария град ,където официално се откри фестивала и бяха изпяти химните на страните участнички.

Възрастовите категории за участниците бе в 3 групи.

Сонай Юсеин и Мария ПашоваОт Общински детски комплекс участваха вокална група „Караоке” и солистите- Сонай Юсеин, Мария Пашова, Теодора Алексиева, Милена Кадреева, Карина Неделчева.
 Жури на фестивала за естрадни изпълнители бяха: Развигор Попов, Мими Иванова и Хайгашот Агасян. Компетентното жури присъди на нашите участници  следните отличия:

4-то място за Милена Кадреева и 4-то място за дуета- Сонай Юсеин и Мария Пашова. Първите места бяха присъдени на деца от Русия и Украйна. Децата от ОДК се представиха на изключително високо ниво ,за което ръководителката Юлиана Ковачева получи от журито специални адмирации.

Милена КъдрееваВ богатата програма на фестивала се отличи още един представител на ОДК –Йордан Дулев. Той завоюва престижното 1-во място на конкурса „Мистър фестивал”.На сцената той бе единствения участник от България и доказа ,че може да се пребори с 50 деца от други страни и да покаже красотата на децата ни. В прекрасната творческа обстановка на фестивала ,красивите изпълнения и сценични облекла ,високото художествено майсторство на деца от цял свят ,Велинградските таланти отново имаха своето място и отличия.

Коментари

Браво

#4 Rdlk в Събота, 26 юни 2010 12:16

bravo na decata na karaoke!

#3 puhleto в Петък, 25 юни 2010 00:36

Поздравления и за госпожа Ковачева! Има защо децата да я обичат толкова много!

#2 почитател в Четвъртък, 24 юни 2010 13:54

Браво на децата от "Караоке", заслужават си всяка награда, а и от толкова много участници тези четвърти места са си направо първи.Пожелавам ви много успехи и на новия фестивал"Дъга над Клептуза"!

#1 почитател в Четвъртък, 24 юни 2010 13:51

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени