Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Караоке”опознава света

04 август 2014, Понеделник | 20:50 | култура

Успехите на "Караоке"

В рамките на честванията на годишнините от ВОВ  по покана на Руския културно-информационен център София на 70 годишнината в Националната опера в Кишинев-Молдова на гала концерта пред 3000 публика звуча „Моя страна,моя България” в изпълнение на Сонай Юсеин.Той бе поканен там като лауреат на приз от фестивал „Сребърни чучулиги”-София /фестивал на руската песен/организиран от Фондация ”Бъдеще за България”В Молдова с него се занимаваше известната музикална педагожка Наталия Барабансчикова.Изключително топло и радушно тридневно приятелско посещение и огромната чест да пее на най-голямата сцена в Молдова, за което благодарим на фондацията ,за това че дава възможност на децата да опознаят света и той тях.

Международен фестивал на музикалната и танцово изкуство се проведе и в град Саримсакли-Турция област Измир,на който децата от групата бяха поканени от организатора Бесим Биберович и кмета на град Айвалък.С огромното съдействие на Община Велинград ,за което благодарим/ние родителите на децата/ лично на кмета на Общината Иван Лебанов, успяхме да представим достойно България и родния ни Велинград.

Първата вечер се проведе парад –дефиле и 20 минутно представяне на всички участници във фестивала в Саримсакли /500 участника от 6 държави-Македония,Сърбия,Турция,България,Монтенегро,Русия/ Следващото изпълнение в град Айвалък бе и конкурсната програма,оценена от 9 членно международно жури.Вокална група „Караоке” получи през за най-добра вокална група и първо място от вокалните изпълнители.

Наградите бяха връчени на официална церемония в хотел ”Калиф” и излъчени по турската и сръбската национални телевизии-канал Б92.Турнето бе съвместно с детски танцов състав”Радост” при център за работа с деца Враца с ръководител Геновева Спасова,които завоюваха второто място в раздела танцови формации. Двете формации представяха България и в Беларус преди две години. Меките  вълни на Егейско море ,топлото време и прекрасните награди оставиха незабравими впечатления у децата.

06-ти 07.2014 г. – Вторият ден от Велинградските празници на културата, бе денят, в който вокалното и танцово изкуство на България и Русия се сляха на една сцена. ВГ „Караоке“ към НЧ „Отец Паисий 1893“ с ръководител Юлиана Ковачева и Образцово балетно студио, гр. Екатеринбург с ръководител Галина Круговых сътвориха прекрасно двучасово представление на площад „Николай Гяуров“.

Дори и силният дъжд не успя да прогони многобройната публика или дори за миг да охлади желанието на великолепните деца от двете братски страни да изявят своя талант.

Възпитаниците на Юлиана Ковачева, носители на многобройни награди от национални и международни конкурси, демонстрираха за пореден път своите перфектни изпълнения на неостаряващи хитове на българската естрада, руската музика, както и модерни английски парчета.

Приятелите им от Русия показаха на велинградската публика пет изключително красиви танца. Облечени в прекрасни рокли, балерините от Екатеринбург пърхаха като пеперуди из сцената, превъплътиха се в нежни бели лебеди, размахваха заплашително камшици, облякоха народни носии, типични за Карпатите.

Този великолепен концерт е резултат от неуморния труд, положен от децата на двете школи през годините и таланта, който те безспорно притежават! Групата от Екатеринбург пристигна по покана на Община Велинград. В рамките на между-културните взаимоотношения децата и ръководителите бяха настанени в къщите на децата от вокална група”Караоке”,което бе тяхното желание ,за да вникнат в атмосферата на българското семейство. Приехме ги като собствени деца и преживяванията бяха незабравими.Благодаря на семействата: Стойчо и Мария Костови, Георги Леков и Димка Милушева, Тодор Радойчев и Стойка Тетимова, Антон и Ваня Филипови, Лилия Топорчева, Елена Головина и Веселин Василев, Людмила Кремова.В домовете си имаха желание да поканят и членовете на сдружение „Славяне”.Благодарности за нашите прекрасни спонсори –фирма Целев ,подсигурили един обяд, БЛЦ и Васил Аврамов подарил един обяд и прекрасно преживяване на плажа в комплекса,Орлин Робов,Община Дорково-Аспарух Попов и Рила Попова- уредили вечеря и съвместен концерт ,с който зарадвахме жителите на селото,както и посещение в палеоценския парк.Естествено Община Велинград и кмета Иван Лебанов ,подсигурили превоз и съвместен концерт,плакет за участие на Галина Круговых. Гостите си тръгнаха от Велинград с прекрасни впечатления и просълзени очи.Предстои връщане на визитата в Екатеринбург.

Международен фестивал ”Дъга над Клептуза” протече в рамките на Празниците на културата три дни с жури прекрасната Тони Димитрова,Светослав Лобошки и Миле Шерденков.Като огранизатори можем да се похвалим с прекрасните отзиви на колегите от цяла България и с високото почти професионално ниво на участниците на фестивала.Три дни в 5 възрастови категории звучаха една българска и една песен по избор от 116 участника от България и чужбина.Децата от групата завоюваха 7 специални награди ,3 бронзови,3 сребърни и един златен медал.Участваха и в двата концерта на 12 и 13 юли.

От месец септември Сонай Юсеин печели едногодишна стипендия от МОН по Наредба за закрила на деца с изявен дарби за призовото му място на Националния фестивал на детска забавна песен –гр.Пловдив.

Децата от вокална група „Караоке” имаха 5 участия в рамките на празниците на културата 2014 година ,на които се представиха достойно. Работата през летния сезон не спира,интензивно се провеждат репетициите и подготовката за представянето на Международен фестивал на изкуствата”Съзвездия”- Несебър в края на месец август.

 Родители на децата

Ръководител Юлиана Ковачева

Коментари

Браво Юлия :y

#1 в Вторник, 05 август 2014 08:53

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени