Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Караоке" грабнаха шест медала

30 април 2012, Понеделник | 12:48 | прессъобщение

Отлично представяне на фестивала "Родолюбие" в Панагюрище

Осмото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие” се проведе на 21 и 22 април в град Панагюрище. В конкурса, посветен на 175-та годишнина от рождението на Васил Левски, се изявиха над 250  деца от всички области на страната.

В престижното музикално състезание Велинград бе представен от слънчевите таланти от ВГ „Караоке” с ръководител Юлиана Ковачева. Те изпяха своите песни  със завидно вдъхновение, лъчезарни усмивки и музикална компетентност.

Авторитетното жури с Председател композиторът Светослав Лобушки и членове: Доц. Светла Станилова – декан на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство Пловдив, Илия Ангелов – певец и композитор и Дочка Кацарева – основател на фестивала, бяха впечатлени от умението на велинградските таланти да творят в музикалното изкуство.

ВГ „Караоке” получи 6 медала за своето участие във фестивал „Родолюбие”:

 

o       Златен медал за групово изпълнение в 2ра възрастова група

o       Сребърен медал за квинтет „Paradise” (Иванка Средкова, Диана Чолакова, Наташа Златева, Симона Колева и Сонай Юсеин)

o       Сребърен медал за дуета Иванка Средкова и Сонай Юсеин, 2ра възрастова група

o       Бронзов медал за дуета Ани Ушева и Георги Филипов в 1ва възрастова група, за които това е дебютно участие

o       Бронзов медал за индивидуално изпълнение на Иванка Средкова, 2-ра възрастова група

o       Сонай Юсеин получи приза „Най-успешен изпълнител” и парична награда

 

Адмирации заслужават и дебютните изпълнения на Симона Колева, Ани Ушева, Сарафима Гушевилова, Диана Чолакова, Наташа Златева и Кристина Попова, които получиха силните аплодисменти на многобройната публика.

ВГ „Караоке” си тръгна от Панагюрище с най-много медали от всички явили се на фестивала групи. Това изключително постижение не е случайно – то е плод на дългогодишен труд и ненадминатото желание на талантите да пеят.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени