Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Панагюрското злато във Велинград

20 април 2010, Вторник | 14:38 | култура

5 медала за "Караоке" от конкурс по пеене

Награди за Караоке от ПанагюрищеРодолюбие”-Панагюрище е един от най-големите по мащаб и най-добрите Национални фестивали в България. За шести път на 17 и 18 април там се стичат деца от всички страни на страната ни, за да участват в този изключително на високо ниво форум. Една от целите му е разпалване на патриотични чувства у подрастващото поколение. В продължение на 2 дни от Дом–паметник звучаха изпълненията на млади таланти в областта на вокалното изкуство. Участниците задължително се представят с една патриотична и една забавна песен.

Тази година имаше 470 участника от 42 градове,села/школи, училища, ОДК, вокални групи, самостоятелни участници и други/. Фестивалът бе под надслов 160 години от рождението на патриарха на Българската литература Иван Вазов. Мотото е "Всичко българско и родно – любя, тача и милея". Гости на фестивала бяха детска музикална школа от гр. Болгар, Татарстан – Русия. Професионалното жури бе: Председател Хайгашот Агасян, Светослав Лобошки/композитор/, двама вокални педагози, детско жури.

Вокална група към ОДКДецата от вокална група „Караоке” към Общински детски комплекс с ръководител Юлиана Ковачева, се завърнаха с 5 медала. Толкова високи успехи досега групата не е имала. Победители има във всички категории. Златен медал за Сонай Юсеин във възрастова група 5-8 клас, сребърен медал за Мария Пашова във възрастова група 1-4 клас, сребърни медали за тях двамата като дует и прекрасните им изпълнения на „Родина” и „Песен за българката”, второ място и сребърна купа и за вокалната група, които се състезаваха с 18 други групи. Прекрасно се представиха и другите солисти, които получиха грамоти: Теодора Алексиева, Милена Кадреева и Веселин Димитров. На всяко награжданване се чуваше името на Велинград и това бе важното.

ОДК отново доказа, че изгражда, възпитава и обучава качествено талантливите деца на града и кара да се гордеят с тях всички преподаватели, родители, общество.

Вижте видео на част от изпълненията на талантливите велинградски деца:

Get Adobe Flash player

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени