Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Караоке“ в „Съзвездия в Несебър”

29 август 2013, Четвъртък | 14:32 | общество

Велинградските звездички от „Караоке“ изгряха и на „Съзвездия в Несебър”

От 20 до 24 август в Несебър се проведе трети пореден международен арт фестивал на изкуствата  "Съзвездия в Несебър”. Красивият Несебър отново събра 3 800 участника от 10 страни, цветя и таланти, прекрасни певци, танцьори, инструменталисти и художници.Специален гост на фестивала бе Кметът на Будапеща.На 20-ти август градът бе огласен от виковете на участниците ,след което бяха вдигнати 10 знамена с химните на държавите- участници и фестивалът официално бе открит с връчването на ключа за града на директора на Общински детски комплекс и директор на фестивала- Мима Петрова.

На пет сцени в Стария Несебър сред прекрасните руини на църкви, в рамките на 5 дни течаха изпълненията на таланти от цял свят. Накъдето се обърнеш и по всяко време на деня и нощта виждаш красота, феерия, музика, цирково изкуство ,бели денс, нестандартни форми на младежко изкуство, красиви картини.

Децата от вокална група „Караоке” представиха достойно града си и България. Журито в състав- Хайгашот Агасян –композитор, Биляна Данаилова-оперна певица, Драгомир Димитров –солист на Тоника СВ присъди следните награди-

При най –малките- първа А групач до 7 годинич сребро за Теодора Райнова.Във втора възрастова група  четвърто място за Ани Ушева,четвърто място и за вокалната група ”Караоке-джуниър”. Второ място получи за изпълнението си  Кристин Костова, както и второ място за дуета на Кристин Костова и Георги Филипов.Във трета възрастова група сребърния медал грабна Сонай Юсеин. И злато за изпълнението на Георги Филипов във втора възрастова група. 7 изпълнения,7 медала –истинско постижение ,достойно за гордост! Диплом за принос в развитието на вокалното изкуство получи и ръководителката-Юлиана Ковачева.За тези 5 прекрасни дни децата доказаха ,че са много добри,че се трудят неуморно ,а също и имаха възможност да получат признанието на журито,поздравления от цял свят ,както и да се насладят на прекрасните концерти всяка вечер на сцената на Амфитеатъра.

Родители и деца от все сърце благодарят на фирма Целев,която ни помогна финансово за заплащане на таксите за участие.Пожелаваме Ви много здраве и бъдещи успехи!

Юлиана Ковачева

ръководител ВГ "Караоке"

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени