Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Караоке" с успехи в малкия Мюзик айдъл

06 април 2015, Понеделник | 09:03 | култура

Поредни успехи на ВГ "Караоке"

На 3-ти,4-ти и 5-ти април в град Пловдив в концертна зала на музикалния театър се проведе ХII– ти  национален конкурс за изпълнители на забавна песен, или така наречения между всички музикални педагози в България- малкия Мюзик айдъл. Организиран отминистерство на образованието и науката, Община Пловдив, Регионален инспекторат Пловдив, Общински Детски Комплекс – Пловдив, Сдружение “Лъчи”, Естрадно студио “Прима” във следните възрастови категории.

 І-ва група – до 8 години

ІІ-ра група – до 11 години

ІІІ-та група – до 14 години

ІV-та група – до 18 години

Вокална група „Караоке” традиционно посещават този фестивал вече седма година и никога децата не са се връщали от там без награди. И тази година е така. За нас те са особено ценни, тъй като там участват таланти на България от 37 града и много деца ,обучаващи се в музикални училища. Нивото на изпълненията е изключително високо и много тежко оспорвано. Тази година имаше 250 изпълнители в различните възрастови категории.Този фестивал се финансира от МОН, затова и децата саосвободени от такси за участие и призовите от 1-во до 3-то място в трета и четвърта възрастова група печелят годишни стипендии отминистерството. Изпълнителите бяха оценявани от компетентно жури, съставено от преподаватели от Музикалната академия, от Българска Национална телевизия, Председател Жан Пехливанов, певицата Антония Маркова.

МарияЛекова /втора възрастова група/ и Кристина Попова/трета възрастова група/получиха грамоти за отлично представяне. В четвърта възрастова група 38 участника , повечето от тях идващи от форматите Мюзик Айдъл и Х ФАКТОР –Вениамин Димитров, Анна Мария Янакиева, Георги Янков, Доника Стратиева, но с тях в челната тройка се класира Сонай Юсеин /трето място/, осигуряващо му отново стипендия от  МОН.

Изключително съм горда от постиженията на децата и от факта ,че за пореден път доказаха, че са най-добрите и прославят името на Велинград по цяла България!!! Благодаря на всички колеги вокални педагози от Пловдив, Хисар, Бургас, Стара Загора, Варна, които ни поздравиха, защото те най-искрено могат да оценят труда и таланта на децата ни!

                                                     Ръководител: Юлиана Ковачева 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени