Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Като звездите

17 май 2019, Петък | 19:52 | култура

Деветият национален фестивал “Като звездите” на велинградска сцена

За първи път във Велинград гостува единствения в Европа пътуващ детски фестивал „Като звездите”.

Той се провежда за осми път и е сцена за изява на талантливи деца от социални институции и социално-слаби семейства от страната.

Изданието тази година е под егидата на омбуцмана на Република България Мая Манолова и на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев.

Заместник - кметът на община Велинград Светла Томова поздрави децата и организаторите с думите:„Идеята на фестивала „Като звездите” да бъде празник на приятелството и толератността е прекрасна. 

За това искам да поздравя организаторите от Сдружение „Поощряване и подпомагане на детски таланти „Вега” и да им благодаря, че избраха Велинград да зарадва децата в неравностойно положение и да им даде сцена, на която да пеят и танцуват.

Велинград е гостоприемен и приветлив и със сигурност след края на фестивала децата ще бъдат по-усмихнати и по-удовлетворени.

Пожелавам на всички да сте здрави, да развивате талантите си и да успеете във всеки свой избор!”.

Официални гости на събитието бяха и директорът на дирекция „Права на детето” към омбуцмана на РБ Ева Жечева, ръководители на учебни и социални институции. Отец Иван отслужи водосвет, а в програмата взеха участие и велинградските звънчета с ръководители сем Казалиеви.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени