Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Слънце в шепи

27 март 2010, Събота | 16:10 | общество, култура

Първа книга на Катя Славова

Катя Славова   В една много топла, лирична атмосфера познатата на всички в града ни Катя Славова - поетеса, творец и журналист, представи своята първа книга "Слънце в шепи". Много почитатели на поетическото, художествено слово, приятели и познати се събраха в Художествената галерия на 25 март. С типичната си нежна душа Катя бе избрала на Благовец да поднесе като "блага вест" своите стихове. В залата бяха и нейните приятели от клуб "Зорница", които я поздравиха с песни, а Асен Градански й поднесе цветя с думите:

Тя ни даде прекрасни стихове и разкази, от които всички ние се вълнуваме.

   Като въведение към представянето на книгата се даде дума и на официалните гости. От името на Община Велинград зам. кметът Георги Янчев поднесе цветя и приветства Катя, а от името на ОНЧ "Васил Левски" поетесата бе поздравена от Весела Цинцева, която прочете и поздравителен адрес от ОНЧ "Отец Паисий".

Слънце в шепи   Много емоционално, много силно, първата книга на Катя бе представена от Василка Митова - филолог, с която са приятели от студентските години: "Малка по обем, но много богата по съдържание и тематика книга... Удивително леко и умело ни предлага на страниците си цялото богатство, което е събирала частица по частица... Когато затвориш последната страница се чувстваш освежен, помъдрял, пречистен, окрилен, с една дума - прероден". Василка Митова прочете и впечатления от две приятелки-състудентки на Катя:

Надя Петрова: "Казвала съм ти, че от тебе винаги блика светлина. Защо ли? Защото ти общуваш със светлината. Всичко написано от теб ме вълнува и ме зарежда с оптимизъм и вяра".

Лили Бърнева: "Книгата повдига и лекува, зарежда с жизнена енергия и носи познания. Катя открива пред нас цялата си съхранена душевност, богата словестна палитра".

   След тези хубави думи самата авторка прочете свои стихове на фона на аудио записи на изпълнения на пиано от Таня Енчева.

Коментари

*Редактиран коментар* (Напишете си истинското име и спазвайте добрия тон.)

#2 12388* в Вторник, 30 март 2010 16:37

От къде мога да закупя книжката?

#1 Юлиана Стоилова в Понеделник, 29 март 2010 09:16

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени