Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кедри в "Свети Георги"

28 октомври 2009, Сряда | 12:16

Залесяване с кедри в чепинската църква "Свети Георги"

Ученици ПГГС кедри   Стройни кедрови дръвчета вече поемат дъх в двора на църквата "Свети Георги" в Чепино Велинград. На хубавия християнски празник - Димитровден, 26 октомври, ученици от 11 и 12 клас от ПГГС "Христо Ботев" Велинград посадиха първите фиданки кедър по спечелен проект за залесяване. Пред черквата, близо до чешмата, учениците най-напред усърдно почистиха мястото, изкорениха здравец и други цветя и заравниха почвата. След засаждането на малките фиданки отец Ангел благослови начинанието с молитва, поръси дръвчетата със светена вода и вино. Всички присъстващи държаха по една запалена свещичка и си отчупиха от питите за здраве.

   Вижте снимки: Задаждане на кедър в "Свети Георги", Чепино, а видео тук:

Get Adobe Flash player

Коментари

eii kvi ste shmatki zeha vi za obshti rabotnici :D q stroite gospojite te da kopat

#2 pesh0 в Понеделник, 02 ноември 2009 19:02

Браво!

#1 Spas в Четвъртък, 29 октомври 2009 21:32

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени