Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Сергей Кичиков на среща с Български Хелзински комитет

06 април 2016, Сряда | 13:55 | прессъобщение

Заместник-кметът Сергей Кичиков на среща с Български Хелзински комитет

На проведена работна среща в малката зала на Община Велинград между БХК, заместик-кметът Сергей Кичиков, отговарящ за социалните дейности и представители от общинска администрация се обсъдиха редица въпроси, свързани с работата и организацията на Центъра за настаняване от семеен тип- Велинград.

Българският хелзински комитет обеща това да не бъде първата работна среща, а да има още бъдещи ползотворни срещи. Те се ангажираха с пълна подкрепа и съдействие, както в решаването на проблемите в ЦНСТ1, така и за съдействие в попълване на капацитета в ЦНСТ2. На срещата представител от комитета обясни, че организацията е независима и работи, за да защитава правата на човека- политически, граждански, културни и социални. Акцентът в тяхната работа е отстояването на правата на най-уязвимите групи: малцинства, хора в неравностойно положение, лишени от свобода, деца, жени. Споменати бяха и някой от целите на БХК, а именно лобирането за законодателни промени за привеждане на българското законодателство в съответствие с международните стандарти и популяризирането на правозащитната идея сред широката общественост.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени