Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Започна обновяването на парк ”Клептуза”

25 август 2010, Сряда | 16:05 | прессъобщение

"Еко Велинград" започна работа по Клептуза

Работа по парк От днес техника на фирмата-изпълнител - Сдружение ”Еко Велинград” започна да демонтира досегашната настилка в парка ”Клептуза” и да подготвя терена за полагането на кабели и изграждането на нови алеи. Дейностите са по проекта ”Осигуряване на устойчива и екологична среда и повишаване привлекателността на община Велинград”, финансиран от ОП ”Регионално развитие” и  е на стойност 7 530 427, 93 лв. Подписан е протокол и е дадена линия съгласно изискванията на Закона за устройство на територията за всички паркове, които предстоят да бъдат реновирани и облагородени, потвърди зам.-кметът по инфраструктурата Валентина Цветанова-Игнатова.

Работа по парк Проведена е работна среща с екипа по проекта-фирмата-изпълнител - Сдружение ”Еко Велинград” и "Агроводинвест“ - клон Пловдив, фирмата по техническия надзор. Оперативно се решават всички възникнали проблеми и екипът на Общинска администрация е на разположение, така че при нужда да се реагира своевременно. Паралелно с ремонтните дейности край Клептуза ще се работи и по останалите паркове и зони за отдих във Велинград.

Дейностите, които са предвидени в проектното предложение, са   свързани с рехабилитация и благоустройство на парковите зони, места за отдих и зелени площи на територията на град Велинград, осигуряване на достъп на хора с увреждания, реновирани пешеходни направления, изграждане на нови и реконструкция на съществуващи детски площадки, както и подмяна на парковото и улично осветление, които трябва да приключат до 21 октомври 2011г. Чрез проекта ще бъдат озеленени 95 000 кв.м зелени площи и 3 900 кв.м пешеходни направления. В него са включени парковете "Клептуза", "Двореца", "Вельова баня", Централният градски парк, паркът срещу къщата на Николай Гяуров, градинката "Финансовото", градинката "Еделвайс", пешеходните направления на ул. "Димитър Благоев", ул. "Братя Маврикови", ул. "Бачо Киро" и ул. "Стефан Попов".

Коментари

skapi, аз мили не сам дебил , а девил / ама английския ви е далечен , то требе да се учи , а не смучи :)/ после да ви споделия и попитам: ВЕЛИНГРАД ли е проспериращ или западаш град ? ЗАЩО ? ИМА ли инвестиции? и каква е причината ??? тука , милички треба отговори , не партиини изречения:)? нека се направи-изследване по улиците на Велинград за да чуете истината ?! Виж те после народа какво ше ви отговори

#8 devil в Сряда, 01 септември 2010 15:25

ЩУРАК,БЕЗПОДОБНИ,ЕЛЕМЕНТАРНИК ТАКЪВ!

#7 ха,сега познай кой е? в Неделя, 29 август 2010 21:40

Оле,оле,ти си този които наричат дебил,ама си точно такъв,и аз не искам да контактувам с теб

#6 в Неделя, 29 август 2010 21:31

e, ама маи си изпускаме нервите..., не бива така:) ще ни трябват за много по важни неща от живота? иначе добре се хварляш с празни клишета и възхвала , ама нема факти и вера в хората скапа, което е лошо! те дори нямат парички или интерес да влязат и прочетат някои ред:) пък ти си седнала да се величаеш , пред кого бе мила?!?

#5 devil в Неделя, 29 август 2010 15:51

Недей да гледаш на ,,стар войник,, в канчето!Кой какво ще вземе-няма да си ти!Кой колко ще вземе-не е твоя работа!И ръцете ще си ги държат,където си искат-ти не им дръж сметка!А пък ти с тази злоба и арогантност в стил Гагов,си гледай мизерния живот и...изобщо не съм ,, мадам юлия ,,

#4 познай кой е? в Петък, 27 август 2010 21:55

мадам юлия , още не са ви общетили с работа??? това е сюрприз, само да няма нерви......, ще ви компесират:) винаги ще има едно място в култура, литература и образование:):):):)

#3 в Петък, 27 август 2010 21:00

??? , как мислиш : за колко пари е проекта и за колко пари ще се сварши работа??? коя групичка ще изпълни проекта??? виж само от първия ден хората са с ръце на кръста???

#2 в Петък, 27 август 2010 07:45

Хайде да видя коментарите ви!!!!!Когато фактите говорят и боговете мълчат!-не че сте богове....

#1 в Четвъртък, 26 август 2010 23:26

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени