Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Клептузки ритми“

24 април 2017, Понеделник | 07:16 | прессъобщение

200 деца озариха „Клептуза“ на Втория детски фолклорен фестивал във Велинград

За втора поредна година ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1905“ под патронажа на кмета на Община Велинград  д-р Костадин Коев, организират Детски фолклорен фестивал „Клептузки ритми“.

Тази година той съвпадна с Международния ден на земята, като по този повод, организаторите на фестивала засадиха туи пред читалището в кв.Чепино.

В 10:30 ч. участниците поведоха  с дефиле официалните лица: кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев, Мариана Зинкова, директор на дирекция „Хуманитарни и социални дейности“, Илиана Гешева, ст.експерт в дирекция „ХСД“, граждани и гости на Велинград към езерото „Клептуза“, където кметът официално откри Втория детски фестивал „Клептузки ритми“. Той поздрави всички участници, ръководители и организатори, като им пожела:

Оценявайки изключителната ви заслуга и приноса на положения от вас труд за развитието и популяризирането на танцовото и певческото изкуство, ви поздравявам и ви пожелавам здраве, сили и вдъхновение за нови творчески и професионални успехи, много енергия и амбиция, за да продължите да предавате на бъдните поколения традициите и културата на народните танци, песни и музика!

Участие във фестивала  взеха 200 деца от 6 фолклорни състава от Велинград, Пазарджик, Дупница, Ракитово и Костандово, които чрез магията на българския фолклор огласиха и озариха „Клептуза“- емблемата на СПА столицата на Балканите.

Фестивалът завърши с традиционно хоро около езерото.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени